Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gül çiftinin gözleri kulakları emanet embriyonlarda

        Öznur KARSLI/İSTANBUL

        FETHULLAHÇI Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında paralel yapıya destek olduğu iddiasıyla kapısına kilit vurulan 35 sağlık kuruluşu arasında Özel İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi de yer aldı. Habertürk’ün duyurduğu kapatma kararının ardından çocuk hayalleri zora giren ailelerden biri de Gül çifti oldu. 3 yıllık evli Dürdane-Tansel Gül çifti, 8 ay önce İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde tedavi olmaya başlamıştı. 38 yaşında anne olmaya çalışan Dürdane Gül, yaşı nedeniyle tam 2 ay boyunca sağlıklı yumurta bulunması için tedavi gördü. Gül çiftinin tedavi gördüğü İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi paralel yapıya destek olduğu gerekçesiyle kapatılınca güçlükle bulunan sağlıklı yumurtalar Koç Üniversitesi Hastanesi’ne transfer edildi.

        ‘HER ŞEY BELİRSİZ’

        Darbe girişimi sonrasında annelik heyecanı yarıda kalan Dürdane Gül, tedavisinin en az 2 ay daha gecikeceğini söyledi. Devletin 39 yaşına kadar tüp bebek tedavisinde 3 denemeyi karşıladığına dikkat çeken Gül, şunları söyledi:

        “Biz ilkini kullandık, masrafların yarısı SGK’dan ödendi. Yaşım nedeniyle yumurta toplama işlemi 2 ay sürdü. Zar zor yumurta bulundu. 1 ay dinlendim, hormon tedavisi başladı. Embriyon transferi ağustosun ilk birkaç gününde yapılacaktı. Ancak 25 Temmuz’da hastane kapatıldı. Hastaneyi arıyoruz, bir iki ay daha gecikme olacağını söylüyorlar. Bir yandan 7 bin liraya yakın paramız gitti. İki sağlıklı embriyom var. 39 yaşına girmeme 8 ay var. Devletin tanıdığı ikinci hakkımı da kullanmak istiyorum ama şu an her şey belirsiz. Koç Hastanesi’nden embiryonları almamız için onlardan gelecek telefonu bekliyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ