Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kardeşleri yıllar sonra dünyaya gelen ikizler

        Trabzon’daki Yaren ve Beren kardeşlerle İngiltere’deki Bailey ve Megan, aralarında büyük yaş farkı bulunan ikizlere en güzel örnek.

        Beren 3 yıl sonra doğdu

        Trabzon’da yaşayan Asiye (37) ve Muammer Turan çifti, evliliklerinin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen çocuk sahibi olamayınca tüp bebek tedavisi için sağlık kuruluşuna başvurdu.Tedavinin ardından Asiye Turan hamile kaldı. Hamileliğinin 7. haftasında Asiye Turan’ın embriyonlarından bir kısmı alınarak donduruldu. Genç kadın, 7 ay sonra bir kız çocuğu dünyaya getirerek ilk annelik heyecanını yaşadı. “Yaren” ismini verdikleri kızı 2 yaşını geçtiğinde Asiye Turan, ikinci kez çocuk sahibi olmak istediğini belirterek aynı sağlık kuruluşuna başvurdu. Bunun üzerine ilk gebeliği sırasında dondurulan embriyonlar yeniden anneye transfer edildi ve genç kadın, ilk çocuğunun “Beren” adını verdikleri ikizini 3 yıl sonra dünyaya getirdi.

        Megan 4 yıl sonra doğdu

        İngiltere'de tüp bebek ikizleri Bailey ve Megan Orrells, dört yıl arayla dünyaya geldiler. İkizlerden Bailey, 2006 yılında, taşıyıcı bir anne tarafından dünyaya getirildi. Annenin döllenmiş diğer yumurtası ise donduruldu ve aynı taşıyıcı anne tarafından dört yıl sonra d ünyaya getirildi. Böylece tüp bebek yöntemiyle döllenen çift yumurta ikizi embriyonlar, dört yıl arayla dünyaya getirilmiş oldu. Geçen ayın 21’inde dünyaya gelen ikiz kız kardeşi Megan ile objektiflere poz veren Bailey, çok mutlu görünüyor. Uzun yıllar çocuk sahibi olamayan İngiliz polis çift, böylece aynı taşıyıcı anneden iki çocuk sahibi oldu. 41 yaşındaki anne Jayne Orrells, “Her ikisi de birbirinin aynısı olacak. Megan, Bailey’in bebekliğine tıpatıp benziyor. Her ikisi de bizim için birer mucize” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ