Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Polis aracına silahlı saldırı

        BİNGÖL (AHT)

        Bingöl merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis aracına, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 1 polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan Polis Memuru Hasan Hüseyin Korkut'un hayati tehlikesinin olmadığı açıklandı.

        Alınan bilgiye göre, Bingöl Merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Kale Caddesi Palamut Sokağı'nda devriye görevi yapan polis aracına saat 21.30 sularında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda Polis Memuru Hasan Hüseyin Korkut, sağ ve sol bacağına isabet eden toplam 4 kurşunla yaralandı. Yaralanan polis 112 Acil Servis ambulansıyla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan polisin sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

        Olay sonrası saldırının yapıldığı caddeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, görgü tanıkları beyaz renkli bir araçtan ateş açıldığını söyledi. İki kişi oldukları tahmin edilen saldırganların yakalanması için kentin giriş ve çıkışlarında kontroller sıklaştırıldı.

        VALİ GÜVENÇER: "SALDIRGANLARIN 2 KİŞİ OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"

        Yaralı polis memurunu hastanede ziyaret eden Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, çıkışta yaptığı açıklamada, saldırıyı 2 kişinin gerçekleştirdiğini tahmin ettiklerini söyledi. Vali GÜvençer, "Akşam saatlerinde polis aracımıza silahlı saldırı yapıldı. Bu saldırıda polis memurunun sağ ve sol bacağına 4 kurşun isabet etmiş. Polis kardeşimizin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığını hekim arkadaşlardan öğrendim. Saldırganların 2 kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Saldırganların yakalanması için jandarma ve polis ekiplerince geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. En kısa sürede de saldırganların yakalanacağını bekliyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ