Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık icap nöbeti uzman doktor sağlık bakanlığı

        Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan imzasıyla valiliklere, YÖK'e, SGK'ya ve OHSAD Başkanlığı'na 'İcap Nöbetleri' konulu bir yazı gönderildi. Yazıda, Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğin muhtelif hükümlerinin iptali talebiyle bakanlık aleyhine açılan dava hatırlatıldı.

        Danıştay 12. Dairesi'nin kararı ile ana dal ve yan dal branşlarında tek uzman olarak çalışan tabipler için tebliğin 12'nci maddesinin dokuzuncu fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan 'Bunlar için ihtiyaç halinde çağrı yöntemi ile sağlık tesisine davet edilmek üzere icap nöbeti tutturulur' ibaresinin yürütmesinin durdurulduğu hatırlatıldı.

        Bakanlığın yaptığı yürütmeyi durdurma itirazının, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nca kabul edildiği belirtilerek, "Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılmasına karar verilmiş ve acil sağlık hizmetlerinin kendi özgü niteliği gözetilerek yapılan düzenlemede hukuka aykırılık görülmemiştir. Tebliğ hükümleri ve söz konusu karar gereğince; branşında tek olan uzman tabiplerin acil ihtiyaç halinde sağlık tesisine davet edilebilecekleri ve bu davete icabet etmeleri gerekmektedir." denildi.

        Yazıya göre, bu durumda olan uzman tabipler için ilgili mevzuat çerçevesinde icap nöbet listesi düzenlenecek ve bu listelere göre icap nöbet ücreti ödenebilecek.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ