Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Şizofreniye müzikle terapi, şizofreni nedir, şizofreni tedavisi, şizofreni hastaları şarkı söyledi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

        Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında Manisa'da düzenlenen etkinlikte şizofreni hastaları söyledikleri şarkılarla hem eğlendi hem eğlendirdi. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Ayşe Esen Danacı ise Türkiye'de 500 binden fazla şizofreni hastası olduğunu ve bunun yüzde 85'inin toplumun içerisinde olduğunu söyledi.

        10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, Türkiye Psikiyatri Derneği ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi işbirliğinde etkinlik düzenledi. Şehzadeler İlçesi Dilşikar Hatun Hamamı'nda düzenlenen etkinlikte, şizofreni hastaları söyledikleri şarkılarla hem eğlendi hem de eğlendirdi. Etkinliğe İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Ahmet Ayer, Türkiye Psikiyatri Derneği Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozuklukları Çalışma Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Esen Danacı ile çok sayıda şizofreni hastası katıldı.

        Türkiye Psikiyatri Derneği Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozuklukları Çalışma Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Esen Danacı, "Ülkemizde 500 binden fazla şizofreni hastasının en az yüzde 85'i toplumun içerisinde. Topluma geri kazandırabiliriz ve toplumda hak ettikleri toplumun diğer bireyleri ile birlikte eşit bir şekilde yaşamalarını sağlamak zorundayız. Bu hakların onlara verilmesi içinde kısa zamanda uyum sağlığı yasasının hazırlanması ve çıkması için Türkiye Psikiyatri Derneği çok çalışma yapmakta. Bu alanda mağdur olanların haklarına kavuşması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi psikologlarından Ali Kırboğa ve Özgür Karabulut mini bir konser verdi. Şizofren hastaları da psikologların seslendirdiği şarkılara eşlik ederek alkışlarla tempo tuttu. Kimi hasta şiir okurken, kimi hasta şarkı söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ