Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), öğrencilerin hızlı proje üretme ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen "IdeaFusion" etkinliğinde, çevreci ulaşım çözümü sunan "EcoPilot" projesi birinci oldu.

        Huawei Student Developers (HSD) ve Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, farklı disiplinlerden öğrenciler bir araya geldi. Huawei Geliştirici İlişkileri Yöneticisi Kübra Bilğiç'in mentörlüğünde yürütülen programda öğrenciler yazılımcı, tasarımcı, araştırmacı ve lider rollerini üstlenerek 5 takıma ayrıldı. Takımlara, "Sanayide İkiz Dönüşüm", "Afetlere Dirençli Akıllı Şehirler" ile "Yapay Zeka Destekli Tarım ve Gıda Güvenliği" konularında projeler geliştirmeleri için 4,5 saat süre verildi.

        Birincilik "EcoPilot" projesinin oldu

        Toplumsal değer, uygulanabilirlik ve yenilikçilik kriterlerine göre yapılan jüri değerlendirmesinde, Yusuf Edalı, Burak Yaşayan, Kayra Beşe, Yusuf Çiftçi ve Oğuzhan Aydın'dan oluşan OPLOG takımı birinciliği elde etti. Ekibin geliştirdiği "EcoPilot" projesi, ulaştırma sektöründeki artan yakıt maliyetleri ve iklim krizine karşı sunduğu çevreci çözümlerle en yüksek puanı topladı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler