''Salgın devam ediyor'' uyarısı! Cerrahpaşa'da yeni yoğun bakım servisleri açıldı
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 11 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 25 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi ve 18 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin açılışı düzenlendi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, dünyanın birçok ülkesinde yoğun bakımların yoğun hasta trafiğine cevap veremezken Cerrahpaşa'da ameliyathanelerin bile yoğun bakıma çevrilerek hiçbir hastanın yoğun bakımsız kalmadığına işaret etti ve Kovid döneminde yoğun bakımların öneminin anlaşıldığına işaret etti. Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran ise bu yıl diğer viral enfeksiyonların da görülmeye başlandığına işaret ederek "Bazı şehirlerde yoğun bakım doluluk oranları yüzde 100'ü buldu. Pandemi hala aktif bir şekilde devam ediyor" dedi
ABONE OLCovid-19 pandemisinde binlerce hastayı sağlığına kavuşturan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 11 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 25 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi ve 18 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin açılışı yapıldı. Açılış törenine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Başhekim Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, Cerrahi Tıp Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Faik Özçelik, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalım Dikmen, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin 25 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi ile aktif yatak sayısı olarak İstanbul'daki en büyük pediatrik yoğun bakım ünitesi olduğuna işaret etti. Aydın, "Gördüğümüz ihtiyaca binaen yoğun bakım yataklarımızda peyderpey artışlar yaptık. Covid-19'un yoğun olarak yaşandığı dönemde ihtiyaca binaen ameliyathanelerimiz geçici bir süre de olsa yoğun bakıma çevrildi ve bu ihtiyaç o dönemde karşılandı. Hiçbir hasta yoğun bakımsız kalmadı. Şu anda yoğun bakım kapasitesi olarak 48 erişkin yoğun bakım, 48 de pediatrik ve yenidoğan yoğun bakım yatağı olmak üzere 96 yoğun bakım yatağına sahibiz. Yaklaşık 900 küsur yatağın yüzde 11'i yoğun bakım yatağı haline gelmiş olacak ki bu oran ile bir üniversite hastanesi için ideal rakam da yakalanmış olacak" diye konuştu.