Çocukların korunmasına yönelik tedbirler
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çocuklara yönelik risklerin önlenmesi ve koruyucu çalışmaların güçlendirilmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, çocukların suça yönelmesini önlemeye dönük tedbirler, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin okuldan uzaklaşma nedenlerinin detaylı incelenmesi ve eğitim süreçlerine katılımlarının güçlendirilmesi için uygulamaların yaygınlaştırılması kararlaştırıldı. Ayrıca aile bütünlüğü zedelenmiş ya da ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara yönelik destek çalışmalarının artırılması ve hane ziyaretlerinin yaygınlaştırılması gündeme alındı.
Toplantıda risk altındaki öğrencilerin erken tespitiyle yeniden eğitim sistemine kazandırılması ve uyum süreçlerinin yakından izlenmesinin önemi de öne çıktı. Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Doğan İliş, Rehberlik ve Araştırma Müdürü Hazım İşbilen ile okullarda görev yapan rehber öğretmenler katıldı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.