Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük 1627 ton kapasiteye sahip Katı Atık Bertaraf Tesisi kuruluyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye'de yapımı süren tesis tamamlandığında kentte oluşan evsel atıklar modern teknolojilerle ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılacak.

        Kırsal İkizce Mahallesi sınırlarında yaklaşık 67 hektarlık alan üzerine kurulan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde entegre olarak mekanik ayırma, atıktan türetilmiş yakıt hazırlama ve kompost dönüşüm birimleri de yer alacak.

        Kent merkezi ve ilçelerde toplanan atıklar tesiste cinslerine göre ayrılarak yeniden kamu için geri kazanım sağlanacak.

        Günlük 1627 ton kapasiteyle hizmet verecek tesisin alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra hizmete girmesi planlanıyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler