Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel SEÇİM SON DAKİKA: CHP'li eski vekil Ali Şeker arbedede yaralandı - 28 MAyıs 2023 Seçim Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Yazlıca Mahallesi'nde, toplu oy kullanma iddiası üzerine okula giden Şanlıurfa Barosu avukatlarından Ronayi Paydaş, toplu oy kullanımını engellemeye çalışırken saldırıya uğradıklarını öne sürdü.

        DHA'da yer alan habere göre Paydaş, sosyal medya hesabından yaşanan arbede görüntülerini "Can güvenliğimiz olmadığı için köyden ayrılıyoruz" notuyla paylaştı. Görüntülerde arbede sırasında bir kişinin saldırıya uğrayan avukata, "Buraya kimsenin girme yetkisi yok. Avukat değil, Allah olsan giremezsin" dediği duyuldu.

        KADINLARIN YERİNE OY KULLANDIRILDI İDDİASI

        Şanlıurfa´da bulunan CHP eski İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise Karaali Mahallesinde kadınların yerine toplu oy kullanıldığını öne sürerek duruma karşı çıktı. Bunun üzerine Şeker ve sandıkta görevli müşahitlerle darp edildiğini ve arbede sırasında telefonunu kırıldığını söyledi.

        REKLAM

        ÖZEL: MÜŞAHİTLERİMİZ DARP EDİLDİ

        Yaşananları CHP´li Özgür Özel sosyal medya hesabından, "İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa´nın Eyyübiye ilçesi Karali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerinizle darp edildi, telefonu kırıldı. Köyde jandarma var ama sayısı yeteri değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yaptı" paylaşımında bulundu.

        Darp edilen Ali Şeker tedavi için hastaneye kaldırıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ