Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Savunma Bakanı çocukların öldüğü saldırı sonrası istifa etti

        Kolombiya Savunma Bakanı Guillermo Botero, ordu operasyonu sırasında 8 çocuğun ölmesi nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından istifa etti.

        Bakan Botero, hava kuvvetlerinin Ağustos ayında Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) karşı düzenlediği hava saldırısında 8 çocuğun ölümünün ardından baskıların artması üzerine Devlet Başkanı Ivan Duque’ye istifasını sundu.

        Botero yaptığı açıklamada, “Mevcut siyasi durumu görüşmek üzere Devlet Başkanı ile yaptığım toplantıda, alınan en uygun kararın Savunma Bakanlığı görevinden istifa etmek olduğuna karar verdi. Kısa bir süre sonra ilgili mektubu sundum” dedi.

        GİZLİ TUTMAYA ÇALIŞTILAR

        Kolombiya ordusu, güneydeki Caqueta bölgesinde yeniden silahlı eylem kararı alan FARC’a ait bir kampa hava operasyonu düzenlemişti. Operasyonda, 12 yaşındaki bir kız çocuğu dahil toplam 8 çocuk hayatını kaybetmişti.

        Operasyon Ağustos ayında yapılmasına rağmen uzun süre gizlendikten sonra ortaya çıkmıştı. Öldürülen çocukların FARC üyesi olduğu iddia edilse de Botero, kampta yaşları 18'den küçük çocukların yaşadığını bilmediklerini söylemişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ