Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şeker Hastalığı Neden Olur, Nasıl Geçer? Şeker Hastalığı Tedavisi Nasıl, Ne İyi Gelir?

        Metabolizmada oluşan sorun yüzünden bedendeki glikoz seviyesinin korunması mümkün olmamaktadır. Bu durumun sebebiyse bedenin yeterince insülini üretememesidir. Bilhassa yetişkinleri daha fazla etkileyen şeker hastalığı çocuklarda bile görülmektedir. Çoğunlukla kalıtsal unsurlar, beslenme tipi ve yaşam tarzı şeker hastalığına neden olurken aşırı kilo alma yüzünden de insülin direnciyle beraber şeker hastalığı ortaya çıkabilir.

        Şeker hastalarının dikkat etmesi gereken çok fazla şey vardır. Şeker hastalığı ciddi gibi görünmese de aslında oldukça ciddidir. Yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada yaygın bir hastalık olan şeker hastalığı hazır gıdaların tüketiminin artışı yüzünden daha da artmıştır. Şeker hastalığı tedavisi olan bir hastalık değildir. Şeker hastalığından kurtulmak için düzenli şeker kontrollerinin yapılması gerekir. Ayrıca genel yaşamın da değiştirilmesi şeker hastalığı için faydalıdır. Sedanter yaşam tarzı, fast food ve şekerli gıda tüketimi şeker hastalığına zemin hazırlamaktadır. Şeker hastalığı başlangıçta çok fazla belirti vermeden ilerlemektedir. Ancak en yaygın belirtisi açlığa dayanamama ve çok fazla tuvalete çıkmaktır. Eğer kendinizde bu tarz belirtileri görüyorsanız vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurun. Bu içeriğimizde şeker hastalığı neden olur, nasıl geçer? Şeker hastalığına ne iyi gelir? Şeker hastalığı hakkında merak edilen her şey…

        REKLAM

        Şeker Hastalığı Neden Olur?

        Şeker hastalığı ciddi bir hastalıktır ve bir anda her yaştan kişide ortaya çıkabilir. Peki şeker hastalığı neden olur? Şeker hastalığı insülin hormonuyla ilişkilidir. Bu durum vücutta insülinin azalması ya da tamamen kaybolması yüzünden oluşmaktadır. Şeker hastalığının çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Çoğunlukla başlangıçta insülin direnciyle başlayan şeker hastalığı genelde 35 yaş civarında ortaya çıkmaktadır.

        Şeker Hastalığı Nasıl Geçer?

        Şeker hastalığı kişinin genel yaşamını olumsuz etkilediğinden herkes şeker hastalığından kurtulmak ister. Pek çok kişi şeker hastalığı nasıl geçer? Diye merak etmektedir. Şeker hastalığı başlangıç düzeyindeyken düzenli şeker kontrolü yapılarak ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Ancak yine de yalnızca ilaçlar yeterli değildir. Diyet ve beslenmeyle kişinin kilosunu kontrol altına alması da gerekir. Örneğin şeker hastalarının fazla şeker tüketiminden kaçınması gerekir. Çünkü şeker hastalığı ilerlediğinde insülin kullanmak gerekir. İnsülin kullanımı uzun vadede olumsuz etkilediğinden şeker seviyesinin o kadar yükseltilmemesine dikkat edilmesi gerekir. Düzenli olarak aynı dahiliye doktoruna şeker kontrolünün yaptırılması tedavinin önemli bir sürecidir. İlaçlar ve diyet ihmal edildiğinde hastalık kötüleşebilir.

        REKLAM

        Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

        Şeker hastalığı düzenli olarak kontrol gerektiren bir rahatsızlıktır. Ancak şeker hastalığı yalnızca kullanılan ilaçlarla kontrol altına alınamaz. Beslenme ve genel yaşam tarzının da düzenlenmesi gerekmektedir. Şeker hastalığına iyi gelen şeyler şu şekilde sıralanabilir; narenciyeler, ıhlamur, ıspanak, turp, limon, lahana, çilek, böğürtlen. Fakat bu ürünlerin konserveleri tavsiye edilmemektedir. Şeker hastalığının düzenlenmesi için tarçın da çok fazla tavsiye edilmektedir. Genel olarak yaşam tarzının değiştirilmesi şeker hastalığı için faydalıdır. Sedanter yaşam bırakılmalı ve düzenli egzersiz yapılmalıdır.

        Şeker Hastalığına Evde Ne İyi Gelir?

        Şeker hastalığı için evde yapılabilecek bazı şeyler vardır. Şeker hastalığına evde ne iyi gelir? Konusunda pek çok kişi fikir yürütmektedir. Çeşitli sebze ve meyveler tüketilerek şeker hastalığının önlenmesi mümkündür. Şekerli meyvelerden uzak durulmalıdır. Limon ve tarçın bol tüketilmelidir. Bunun dışında yeşil yapraklı sebzeler de şeker hastalığı için faydalıdır.

        Şeker Hastalığı Tamamen Geçer mi?

        Şeker hastalığı tamamen geçer mi? Diye merak edilmektedir. Şeker hastalığı tamamen geçen bir hastalık değildir. Sadece kontrol altına alınabilir. Ancak dikkat edilirse kişi gündelik yaşamını rahatlıkla sürdürebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ