Senatodan Demokratların Beyaz Saray'dan belge talebine ret
ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil yargılamasının yapıldığı Senatodaki Cumhuriyetçiler, Demokratların "Beyaz Saray Ukrayna konusundaki belgeleri mahkemeye sunsun" şeklindeki önergesini reddetti. Mitch McConnell, azil yargılama usullerini belirleyen tasarısını revize ederek, savunma ve davacı taraflara, tezlerini ortaya koymaları için 2'şer gün yerine 3'er gün üzerinden 24'er saat süre verilmesini öngördü
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı Senatodaki ilk azil duruşmasında Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray'dan belge talep eden Demokratların önergesini reddetti.
Senato Genel Kurulunda yerel saatle salı günü 13.00'te başlayan ve ilk azil duruşması Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasındaki keskin ayrışmaları bir kez daha ortaya koydu.
AA'nın haberine göre; Trump'a yönelik yargılamanın usüllerinin tartışıldığı bölümde söz alan Demokrat savcı vekillerle Trump'ın avukatları, birbirlerinin tam tersi ifadelerle kendi argümanlarını savundular.
Bu bölümde Demokratların Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Ukrayna soruşturması bağlamında Beyaz Saray'dan belge talep edilmesini öngören bir değişiklik önergesini Senato Genel Kuruluna sundu.
Söz konusu talep 47 evete karşılık 53 oyla reddedilirken, tüm senatörlerin kendi parti çizgisinde oy kullanmaları dikkati çekti.
Schumer, benzer şekilde, Dışişleri Bakanlığından kayıt ve belge istenmesiyle ilgili yeni bir talebi Genel Kurula sundu, ancak bu talep de 47'ye 53 reddedildi.
Aynı şekilde Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Dairesinden kayıt ve belge talep eden bir diğer önergede de yine 47'ye karşı 53 oyla kabul görmedi.