Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Avrupa Şampiyonası Şenol Güneş: "Oyunumuzun gerisinde kaldık" - Futbol Haberleri

        A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya maçının ardından açıklamalarda bulundu.

        Güneş'in sözleri şöyle:

        "Açılış maçında ev sahibiyle oynadık. Beklentimiz güzel bir oyun, rakiple kora kor oynayan bir oyun tarzı olmasını düşündük. Rakip bizden üstündü. Özellikle ilk yarıda kontrollü oynamaya çalıştık ama baskılarından çıkamadık. Rakip topu aldığında kolay vermiyor. İlk yarıda oyunu taşıdık, ikinci yarıda yediğimiz gol sonrası oyun kontrolü biraz daha kayboldu. Daha üstün bir rakip vardı. Biz de özellikle savunmadan çıkarken top kayıplarıyla mahkum oynadık. Bizden daha hazır bir takım göründü. Oyunumuzun onlardan geri olduğunu görmüş olduk. Kendi oyunumuzun gerisinde kaldık. Rakip sahaya oyunu yığamadık. Kendi sahasında coşkuyla oynayan bir takıma karşı düşündüğümüz oyunun gerisinde kaldık.

        Bugünkü maçta alacağımız 1 ya da 3 puan bize çok katkı yapardı. Oyun olarak güçlü bir takıma karşı kazanmak bize moral ve güç verirdi diye düşünüyorduk. Olmadı, üzgünüz. Önümüzde iki tane müsabaka var, onları kazanmak isteyeceğiz. Futbol maçlar arasında değişkenlik gösterebiliyor. Umuyorum Galler maçında düşüncelerimizi sahaya yansıtıp güzel bir oyun ortaya koyarız."

        BASIN TOPLANTISI

        Şenol Güneş, Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

        "Açılış maçında güçlü İtalya'ya karşı daha güzel bir oyun ve iyi sonuç bekliyorduk. Düşündüğümüz gibi olmadı. Rakip bizden üstündü, yüksek tempoda oynadılar. Çıkarken top kayıplarımız rakibe avantaj sağladı. İlk yarıda oyunu taşıdık, ikinci yarıda yediğimiz gol sonrası oyunda koptuk. Oyunun tamamında bizden üstün olan bir İtalya takımı vardı, fizik ve teknik olarak. Hatalarımız pahalıya mal oldu. Oyunumuz ve skordan üzgünüz, burada daha güzel futbol bekliyordum o olmadı. Bu maçı kazansak da kaybetsek de yarış devam edecekti, ev sahibi ekibe karşı kaybettik. İki önemli maçımız var, bir an önce toparlanıp çalışmaya başlayacağız. Bu müsabakada oyunumuzun gerisinde kaldık, rakip iyi oynadı sahayı ve topu iyi kullandı. Düşünce olarak doğru durduk ama top kayıplarımız fazla oldu, fizik olarak da oyundan düştük."

        Savunmadan istedikleri çıkışları yapamadıklarını aktaran deneyimli teknik adam, şöyle devam etti:

        "Top kaybedince geri dönüyor. Rakibimiz sahayı büyüterek oynuyor. Derinlemesine atak yapmaya çalışıyor. Rakibi kontrol etmemize rağmen çıkışta atak sayımız düşük kaldı. Onların baskısının da bunda payı var. Bu konuda eksik kaldık, kendi oyunumuzun altında oynadığımız için rakip de olağanüstü tempoyla bize ağırlık gösterdi. Yediğimiz ilk golden sonra direnç daha da düştü. Gol geç gelseydi biraz daha dirençli oynayabilirdik. Hücumda topu iyi kullanamadık, topu iyi kullanamayınca tedirgin oluyorsunuz. Gol yemeseydik biraz daha savunabilirdik, çok şut attılar, kanatları kullandılar. İkinci yarıda attığı gollerle maçı kazandılar."

        Güneş, "Sosyal medyada ortaya konan futbolla ilgili eleştiriler var. Bu yenilgiden sonra mental olarak ayağa kalkabilir miyiz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

        "Sosyal medyadaki eleştirileri bilmiyorum, müsabaka yeni bitti. Müsabakanın tamamına bakarsak, skordan ve oyundan ne ben ne oyuncularım memnun. Rakip geldiği zaman etkili paslarla çıkabilseydik belki skor değişecekti. Skorun olumsuz olduğu yerde, oyun da beklentilerin altında kalınca eleştirilere saygı duyarım. Ben oyuncularımla gurur duyuyorum, ellerinden gelen gayreti gösterdiler, topu kullanmadaki başarısızlığımız eksikliğimizdi. Buradan 1 ya da 3 puan alsak çok daha iyi olabilirdi. Bu oyunla puan alsak bile eleştiriyi biz de yapacaktık. Bunu bir oyuncuyu karalama veya bizi karalama niyeti varsa onu konuşacak bir taraf yok. Galler ve İsviçre maçları bizim için yine önemli olacaktı, değişen bir şey yok. Kaybedince üzülmek normal ama bu Galler maçına hazırlanmayacağız anlamına gelmez. Milli takımın her maçı önemli. Şimdi Galler maçına hazırlanacağız, bu maçın moral bozukluğunu bir kenara bırakıp önümüzdeki maçlara bakacağız. Gruptan çıkma şansımız hala var, bugün yenseydik İtalya'dan büyük takım olacağımızı yine söylemeyecektik."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ