Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sigaraya zam mı geldi, ne kadar zam gelecek? ÖTV zammı ile güncel sigara fiyatları ne kadar zamlandı? 10 Haziran 2022 en ucuz ve en pahalı sigara fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara fiyatlarına zam mı geldi sorusu? son günlerde en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle sigaraya 8 TL’lik zam uygulanmıştı. Son olarak 26 Mayıs Perşembeyi 27 Mayıs Cuma'ya bağlayan gece Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Tütün kullanıcıları ÖTV zammının ardından son dakika sigara zammı haberlerini yakından takip ederken “Sigaraya zam geldi mi, gelecek mi?” araştırmaları da hız kazandı. İşte, 10 Haziran 2022 zamlı en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları…

        2

        10 HAZİRAN SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?

        Sigaraya zam haberleri araştırmaları hız kazanırken Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi. Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlikte 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi.

        3

        SON SİGARA ZAMMI 5 MAYIS’TA YAPILMIŞTI!

        Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam gelmişti. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde dün gece zamlandı.

        4

        TEMMUZ-ARALIK 2022'DE ÜFE GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK!

        Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesi yapılmayacak.

        5

        ÖTV ZAMMI SONRASI SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

        Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı.

        6

        10 HAZİRAN 2022 EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI

        Sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi görecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ