Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

En çok izleyiciye ulaşıldığı hafta sonları üzerinden bir değerlendirme yapılacak olursa 18 - 20 Nisan, izleyicilere yılın en az sayıda film sunulduğu hafta sonu oldu.

46 filmin gösterimde olduğu hafta sonunda, toplam gişe; 235.283 olarak gerçekleşti.

Biletlerin % 47'si, 110.913 kişiyle 'Bir Minecraft Filmi' için kesildi.

Bir Minecraft Filmi

Listesinin zirvesinde yer alan filmi 3 gün boyunca sadece 110.913 kişinin izlemesiyle toplam gişenin neredeyse yarısını alması sinemalardaki gişe sorununu gözler önüne seriyor.

İzleyici kaybı, sinema salonu işletmecilerini, ödüllü eski filmleri, tekrar gösterime çıkarmak zorunda bıraktı. O filmlerden ikisi; 'Tenet' ile 'Leon: Sevginin Gücü' oldu.

Tenet

2020 yapımı 'Tenet'i 132 salonda; 6.006, 1996 yapımı 'Leon: Sevginin Gücü'nü ise 65 salonda; 3.452 kişi izledi.

Görünen o ki ödüllü eski filmleri yeniden gösterime çıkarmak da izleyici kaybına çare olmadı.

2024'te Antalya Film Festivali'nde yarışan filmler

Bu durumda insanın aklına; "Madem film sorunu yaşanıyor, madem söz konusu soruna karşı ödüllü eski filmler çare olarak düşünülüyor peki neden Antalya Film Festivali'nde; yarışan filmler gösterime çıkarılmaz?"

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ