Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak'ın Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri 'Sıfır Atık Projesi' bünyesinde sanat sokağında vatandaşları çevre kirliliğine yönelik bilgilendirdi. Sıfır atık ile çevreyi temiz tutan öğrenciler öte yandan geri dönüşüm atıkları ile okul bütçesine gelir sağlıyorlar.

        Silopi Atatürk Anadolu Lisesince başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan 'Sıfır Atık Projesi' dahilinde lise öğrencileri ilçe merkezinin yoğun olduğu sanat sokağında vatandaşlara el broşürü dağıtarak bilgilendirdi. Okul genelinde başlatılan projenin ilçe geneline yayılması adına çeşitli etkinlikler yapan öğrenciler, stant kurarak pankartlar ile günlük atıkların çevreye verdiği zararı ve buna çözüm olarak da geliştirilen 'Sıfır Atık Projesi'ni anlattı. Geri dönüşüme giden atıklar ile cüzi bir miktar gelirin olduğu ve okul aile birliği hesabına aktarılarak, okulun ihtiyaçlarının giderildiği de belirtildi.

        Proje koordinatörü Matematik Öğretmeni Reyhan Vahapoğlu yaklaşık 3 yıldır okul genelinde yürütülen proje bünyesinde öğrencilerin bir seviyeye geldiğini, atıkları sınıflarda belirlenen atık kovalarına attıklarını kaydetti. Reyhan Vahapoğlu, bu yıl sıfır atık projesini mevcut projelerine eklediklerini söyledi. Vahapoğlu; "Hedefimiz bir yıl içerisinde çöpsüz okul kıvamına gelebilmektir. Özellikle kağıt olsun, plastik olsun öğrencilerimiz bu konuda çok hassas davranıyorlar. Şu anda da öğrencilerimiz kendileri bilinçlendikten sonra broşür dağıtıyorlar vatandaşlara" dedi.

        9. sınıf öğrencisi Melisa Avcı; "Bu projemizin bir amacı vardır. Bu da şehrimizi daha güzel hale getirmek içindir. Artık yerde çok görmekten memnun değiliz. Burada durmadan insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        Vatandaşlardan Sadık Yemez de gerek evde gerekse de cadde ya da sokaklarda gördükleri geri dönüşüme gidebilecek atıkları öğrencilere ulaştıracaklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler