Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sırt ağrısıyla gitti, duyduklarına inanamadı! 1 saatte 3 kalp krizi...
        1

        Sırt ağrısı şikayetinin ardından elleri ve ayaklarında iğnelenme hissetmeye başlayınca hastaneye götürülen 18 yaşındaki Eva Heatley'e 100.000'de bir görülen Guillain-Barré Sendromu teşhisi konuldu. Heatley'in hastalık nedeniyle boynundan aşağısı tutmuyor.

        2

        Eva, 7 Ocak'ta yataktan kalkmak için mücadele ettiğinde, dört haftadır sırt ağrısı yaşıyordu. Bir aylık sırt ağrısı ve böbrek enfeksiyonu için iki antibiyotik küründen sonra Eva ellerinde ve ayaklarında iğnelenmeler hissetmeye başladı.

        3

        Endişeli anne Tracey, Eva'nın yataktan kalkmak için yardıma ihtiyaç duyduğunda ve hastaneye giderken yürümekte zorluk çektiğinde bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ettiğini söyledi.

        4

        Anne Tracey, Eva'yı Royal United Hastanesi'ne götürdü. Guillain-Barré Sendromu teşhisi konulan genç kız, yürüyememeye ve konuşamamaya başladı. Hastaneye kaldırılan Eva, bir saatte tam üç kez kalp krizi geçirdi.

        5

        Genç kızın annesi, "Birkaç hafta korkunçtu ama çoğu insanın tam iyileşme sağladığını bilmek güven verici. Bu bir bekleme oyunu. Haftalar sonra kolu seğirdi. Bu, iletişim kurmaya çalıştığı için iyi bir şey" dedi ve ekledi: "Eva'ya hikayesini paylaşmamı isteyip istemediğini sordum. 'Evet' dedi çünkü bu durumun farkındalığını artırmak önemli.

        6

        Nadir görülen bir nörolojik hastalık olan Guillain-Barré Sendromu, sinir sistemini etkiler ve nadir görülür. Bu hastalığa yakalanan kişiler tamamen iyileşebileceği gibi, hastalık uzun süreli sinir hasarlarına, felce ve ölüme de yol açabilir.