Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Siyah Nokta Neden Olur, Nasıl Geçer? Siyah Noktalara Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kirli ve kötü bir görünüm oluşturduğundan herkes bunlardan hızlı bir şekilde kurtulmak ister. Ancak genelde sıkılıp temizlendikten sonra benzer bölgelerde siyah noktaların yeniden çıktığı dikkati çekmektedir. Bunun nedeni hem temizliğin derinlemesine yapılmamış olması hem de temizlik sonrası gözeneklerin sıkılaştırılmamasıdır. Kişilerin siyah noktalardan tamamen kurtulması için düzenli yöntemleri uygulaması gerekmektedir. Hatta yağlı ve kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durması makyajla uyumaması da alınacak önlemlerin başında gelir. Sigara ve alkolde siyah nokta oluşumuna neden olup cildi bozduğu için bunların tüketimlerinin de son bulması siyah noktaların tamamen yok olmasına yardımcı olur. Bu içeriğimizde siyah nokta neden olur ve nasıl geçer? Siyah noktalara ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte siyah nokta ile ilgili merak edilenler…

        Siyah Nokta Neden Olur?

        Siyah noktalar ciltte bulunan gözeneklerin tıkanması durumudur. Peki siyah nokta neden olur? Cildin her bir gözeneği yağların ve kılların üretilmesi sağlayan yağ bezlerine sahiptir. Bu gözenekler dışarıdan gelen ve vücuda alınan pek çok şey yüzünden kirle tıkanmaktadır. Bu da görünüm olarak siyah noktalara neden olmaktadır. Kolaylıkla geçmeyen ve görünümü kötü olan siyah noktalar yağ ve kir toplamı şeklinde düşünülebilir. Pek çok nedeni olan siyah noktaların oluşumu vücudun genel yapısıyla da ilgilidir.

        REKLAM

        Siyah Nokta Nasıl Geçer?

        Siyah noktalar görünümü olumsuz etkilediğinden kimse tarafından istenmez. Herkes hızlı bir şekilde siyah noktalardan kurtulmak ister. Peki siyah nokta nasıl geçer? Öncelikle düzenli olarak buhar banyosu yapıp ardından siyah nokta olan bölgelerin keselenmesi siyah noktaların yok olmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra cildin düzenli temizlenmesi ve ardından da tonikle sıkılaştırılması uzun vadede siyah nokta oluşumunu engellemektedir.

        Siyah Noktalara Ne İyi Gelir?

        Siyah noktalar kadın ve erkek çok fazla kişinin problemi olduğu için herkes buna bir çözüm yolu arar. Ancak kesin ve tek uygulamalı bir çözüm yolu bulunmamaktadır. Siyah noktalara ne iyi gelir diye soranlara düzenli uygulamalar yapmaları ve çaba harcamaları gerektiğini söyleyebiliriz. Örneğin haftalık olarak buhar banyosu yapıp ardından siyah noktaların cilde zarar vermeyecek şekilde keselenmesi çok faydalıdır. Cildin sabah akşam temizlenmesi ardından gözeneklerin sıkılaştırılması için tonik kullanılması da bir diğer çözüm yolu olabilir. Siyah noktaların temizlenmesi aslında çok kolaydır. Önemli olan tekrar çıkmamasıdır. Bunun için de kişinin cilt temizliğini düzenli yapması ve beslenmesi dikkat etmesi gerekmektedir. Alkol sigara için zararlı alışkanlıklarda cildi bozup siyah nokta oluşumunu tetikleyeceği için bunlar bırakılmalıdır.

        REKLAM

        Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

        Cildin siyah noktalardan arındırılması için çeşitli yöntemler vardır. Peki siyah noktalar nasıl temizlenir? Düzenli buhar banyosu ardından cildi tahriş etmeyecek bir kese ile siyah noktaların temizlenmesi mümkündür. Bunun dışında bal ve limon maskesi de düzenli kullanımda siyah noktaları temizlemektedir. Ancak önemli olan siyah noktaların tekrar çıkmamasıdır. Bunun için cildin düzenli temizlenmesi, maskelerin yapılması ve makyajla uyunmaması çok önemlidir.

        Siyah Nokta Kendi Kendine Geçer mi?

        Siyah nokta kendi kendine geçer mi diye pek çok kişi merak etmektedir. Ancak temizlenmeden siyah nokta kendi kendine geçmemektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ