Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika haberi: ABD Kongresi güvenlik tehdidi nedeniyle boşaltıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Kongre Polisi, Kongre yerleşkesinin "potansiyel tehdit oluşturan bir hava aracı" nedeniyle boşaltılması talimatı verdi.

        Kongre Polisinden yapılan yazılı açıklamada, "Kongre Polisi, Kongre yerleşkesine muhtemel bir tehdit oluşturan bir hava aracını takip ediyor." ifadesine yer verildi. Açıklamada, Kongre ana binası ve çevresindeki birçok binanın boşaltılması talimatı verildi.

        "LÜZUMSUZ BİR PANİK"

        Habertürk yazarı Oray Eğin, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Lüzumsuz bir panik yaşandı. 6 Ocak'taki Kongre saldırısından beri Kongre'nin yanından biri geçse hemen bir panik yaşanıyor, hemen "Kongre'yi boşaltalım" deniyor. Bugün Washington'da 'National Stadium' var, orada bir hava gösterisi yapılıyormuş paraşütle insanlar atlıyorlar, prova yapıyorlarmış. Fakat paraşütçüler Kongre'ye haber vermemiş, yani geçici bir panik yaşandı." dedi.

        REKLAM

        İlk talimattan dakikalar sonra Kongre Polisinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Bu akşam üzeri Kongre yerleşkesi önlem amaçlı boşaltıldı. Şu anda Kongreye yönelik bir tehdit yok. Detayları paylaşacağız." ifadesi kullanıldı.

        Öte yandan, CNN'e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen iki kişi de küçük bir uçağın Kongre yakınlarında uçtuğunu ve uçaktaki 2 kişinin Kongre yakınlarında bulunan Nationals Park'a paraşütle indiğini kaydetti.

        TEMSİLCİLER BAŞKANI PELOSI: AFFEDİLEMEZ

        Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) önceden planlanmış bir paraşütçü uçuşunu Kongre Polisine bildirmediği ortaya çıktı.

        Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, "FAA'in Kongre Polisine bu izni bildirmemesi bariz bir şekilde affedilemez." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ