Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Ceylanpınar'a roket atıldı! 5 kişi yaralı! - Haberler

        Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine saat 21.00 sıralarında Suriye tarafından roket atıldı.

        Atılan roket bir eve isabet etti. Olayda 5 kişi yaralanırken yaralılar hastaneye sevk edildi.

        Yaralılardan birinin ağır yaralandığı öğrenilirken yaralıların kimlikleri belli oldu. Olayda yaralanan vatandaşların isimleri şu şekilde: İbrahim Işık , Eyüp Atan, Ali Işık, Hatice Atan ve Yusuf Atan

        ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Olayla ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama geldi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 21.00'de Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen iki roketten birinin Ceylanpınar ilçesi Turgut Özal Mahallesi'ndeki bir evin çatısına isabet ettiği belirtildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        Beş vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olay yeri ve çevresi ile ilçe genelinde geniş güvenlik tedbirleri alınarak olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır.

        MSB'DEN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanlığı'ndan da olaya ilişkin bir açıklama geldi.

        Açıklamada, "Ceylanpınar’da beş vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan ve Suriye tarafından yapıldığı değerlendirilen roket atışlarına, sınır bölgesindeki ağır silahlarımızla meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılık verilmiştir. Ağır silahlarla verilen bu karşılık sonucunda Suriye tarafında yerleri önceden tespit edilen yedi hedef imha edilmiştir.

        CEYLANPINAR BELEDİYE BAŞKANI AKSAK: CAN KAYBI YOK

        Habertürk canlı yayınına bağlanan Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak ilçedeki son durumu aktardı.

        Aksak'ın açıklamaları şu şekilde:

        Saat 21:00 sularında şiddetli bir patlamayla ilçe halkı panikledi. Hamd olsun herhangi bir can kaybımız yok. 1vatandaşımız ağır yaralı, 3 vatandaşımız da hafif yaralı. Bunlara da gerekli müdahale yapıldı. Olay anından itibaren emniyetimiz; askerimiz, kaymakamımız olay yerine intikal etti. Çok şükür can kaybımız yok şu an. Roket bir vatandaşımızın evine isabet etmiş. Ağır yaralı vatandaşı Şanlıurfa'ya sevk ettik. Vatandaşları uyardık; sokaklardan, parklardan çekilmeleri için. Çünkü her an her şey yine olabilir. İnşallah can kaybı olmadan atlatırız. Karşı tarafta herhangi bir devlet yok bunlar çete. Onun için biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan atlatırız.

        REKLAM

        ROKETİN İSABET ETTİĞİ EV GÖRÜNTÜLENDİ

        Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye'den atıldığı değerlendirilen roketin isabet ettiği ev görüntülendi.

        Turgut Özal Mahallesi'nde Suriye'den atıldığı düşünülen iki roketten birinin isabet ettiği evde inceleme yapan ekipler, çalışmalarının ardından olay yerinden ayrıldı.

        Roketin düştüğü Yusuf Atan'a ait tek katlı evin damında delik oluştuğu ve pencerelerdeki camların kırılmış olduğu gözlendi. Evin avlusundaki cam ve beton parçaları ile tepsideki çay bardakları dikkati çekti.

        Patlama sonrası çıkan küçük çaplı yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğü öğrenildi.

        Olayda yaralanan ev sahibinin kuzeni Ahmet Atan, patlama sesini duyarak sokağa çıktığını belirterek, sesin kuzeninin evinden geldiğini anlayınca olay yerine gittiğini söyledi.

        Evde kuzeninin yanı sıra misafirlerinin de olduğu anlatan Atan, "Suriye'den atılan roket evin damına isabet etti, o sırada amcaoğlu Yusuf ve misafirleri çay içiyorlardı ve patlama oluyor. Evde o sırada eşi ve çocukları, bir de kayınları vardı. Yaralılar için ambulans geldi, onları götürdü. Şanlıurfa'ya sevk etmişler, görüştük. Şükür, durumları iyi." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ