Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

        İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu, İBB'nin Saraçhane'deki başkanlık binasının önünde tören mangasıyla karşıladı.

        Mangayı selamlayan Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbay, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte binaya geçti.

        Belediyenin şeref defterine "Sayın Ekrem İmamoğlu, kazandığı İstanbul seçimini bir hizmet yarışına dönüştürecek. İmamoğlu'na inanıyor ve güveniyoruz. Dualarımız ve başarı dileklerimiz onunla" yazan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra başkanlık makamına geçti.

        REKLAM

        Kılıçdaroğlu başarısından dolayı İmamoğlu'nu tebrik etti. İmamoğlu da "Mahcup olmayacaksınız" dedi.

        İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na İSMEK kursiyerlerinin yaptığı, İstanbul ve Samsun ziyaretinde tanıştığı ilkokul mezunu bir ressamın yaptığı üzerinde Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'ın kara kalemle çizilmiş resimlerini bulunduğu tablo hediye etti.

        Kılıçdaroğlu da üzerinde İstanbul simgelerinin bulunduğu bir vazo armağan etti.Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüşmesi basına kapalı devam etti.

        GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşmenin ardından "Kendilerini ağırlamaktan gurur duyduğumu belirtir, hoş geldinizdiyorum" dedi.

        İmamoğlu'ndan sonra konuşan Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

        "Ekrem Başkanla beraber güzel bir kahve içtik, 40 yıl hatırıvar. Kendisi uzun bir çabanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını ikinci kez aldı. Uzun bir çabaydı. İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talip oldu. Ekrem Başkanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ayrı bir anlamı var. Bundan sonraki süreç hizmet yarışı süreci. Kendisi sorunları biliyor, sorunların nasıl çözüleceği konusunda güçlü veriler de var. İyi bir ekibi olacak, liyakatli bir ekibi olacak. Bu bizim açımızdan son derece önemli. Ekrem Başkan ve diğer başkanlarımız yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey şeffaf olacak. Herkes çalışacak, herkes alın teridökecek, herkes sorunları çözecek. Buraya özgüvenle geldim. Çünkü kendisine güveniyorum. İnşallah başarılı olacaktır, bundan yüzde 100 eminim."

        YÖNETİM SİSTEMİ MESAJI

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni parti kurulacağı iddiaları ve yönetim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. CHP lideri şunları söyledi:

        "Yeni partilerin kurulması benim ilgi alanımın dışında. Yeni kurulacak partiler kurulur mu kurulur mu izliyorum. Eski sisteme dönüş talebimiz bizim hiç olmadı. Darbe hukukun arınmamış bir anayasa varsa eski sisteme dönmek uygun değil. Anayasa'da köklü değişiklikler gerekiyor ve Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerekiyor. Biz demokratik bir yönetim istiyoruz. Biz hiçbir zaman eski sisteme övgüler dizmedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu görüyoruz ve tanığıyız. Dünya kadar sorunu olan bir Türkiye'nin demokratik bir parlamenter sistem içinde, liyakat sistemi içinde biz isteriz. Adı ne olur, nasıl tanımlarsanız tanımlayın; demokrasi, hak, adalet olmasını diliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ