Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlere hitap etti! - Haberler

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

        "Siz gençlerimizle telekonferans yoluyla da olsa bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu söylemek istiyorum. İstikbalimizin umudu tüm gençlerimize selamımı gönderiyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanları için Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mübarek Kadir Gecenizi de tebrik ediyorum.

        Tüm dünya gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs nedeniyle buruk bir Ramazan geçiriyoruz. Buna rağmen siz gençlerimizin kendi bayramına sahip çıkmasından memnuniyet duyuyorum. 19 Mayıs direniş azminin sembolüdür. 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün ve cesaretin ilk adımıdır. 19 Mayıs Çanakkale'de başlayan 1. Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin direniş cethidir. Böylesi derin manalar içeren günün gençlerimize armağan edilmesi tesadüf değildir. 19 Mayıs milletimiz için gurur vesilesi, siz gençler için bir ilham kaynağıdır.

        REKLAM

        Öncelikle hamasette ve husumetten uzak bir şekilde tarihimizi öğrenmeniz gerekiyor. Köklerimizle, bizi biz yapan kadim değerlerimizle kaderimizi bir tutarsak o kadar güçlü oluruz.

        Türkiye büyüyor, gelişiyor, güçleniyor. Ülkemiz maziden ilham alarak, istikbalini inşa ediyor. Bu kutlu yolculukta engellere, sabotajlara ve ihanetlere rağmen kararlılıkla yürüyoruz. En büyük güven kaynağımız siz gençlerimizsiniz. Artık hayatın her alanında ülkemizin yolunu aydınlatıyor. Gençlerimizi sadece istiklal ve istikbal mücadelemizin neferleri değil, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları olarak görüyoruz.

        Nitelikli genç nesiller yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ülkenin karar mekanizmalarında yer almanıza büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin potansiyelini en üst seviyede kullanabilmeleri için destek olduk.

        Gençlerimizin salgın sürecinde ortaya koyduğu fedakar çalışmaları takdirle karşılıyoruz. STK'larımızda, Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan gençlerimize teşekkür ediyorum. Van ve Adana'da olduğu gibi milletle bağını koparmışların, yapılan yardımlara tahammül gösterememesi doğaldır. Gezi olaylarında polisimize kurşun sıkanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır. 1960 darbesinden itibaren Türkiye hangi operasyona maruz kaldıysa hepsinde bunların silueti vardır. Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyoruz. İnsanımızın inancına hakaret ederek ne yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi sokak terörüne de boyun eğmeyeceğiz. Şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız. Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumu ekemeyecektir. Sosyal medyada sahte hesaplar arkasına saklanan provokatörlere karşı uyanık olmanızı bekliyorum.

        Biz de koronavirüsle mücadele ediyoruz. Ülkemize en büyük katkıyı yurtlarımız verdi.

        Yurtlarımızı salgına karşı mücadelede bir süre daha aktif olarak kullanmaya devam edeceğiz. Burs ve kredi ödemelerini bugünden itibaren başlattık, bayrama kadar bu ödemeleri tamamlayacağız. 2019 yılında yetenek taraması sonucu seçtiğimiz 110 bin öğrencimi eğitimlerini antrenörleri eşliğinde sürdürüyor. Evde kalan vatandaşlarımız için 7 gün 24 saat faaliyetlerimiz sürdürülüyor.

        Normalleşmeyi asla 20 Mart öncesi gibi algılamayacağız. Virüsün bir süre daha bizimle birlikte olacağı gerçeğini unutmayarak hayatımızı buna göre düzenleyeceğiz. Salgınla mücadelede bu ülkenin gençlerine güveniyorum."

        ''ARKANIZDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR''

        ğan, Twitter hesabından gençlere yönelik paylaşımda bulundu.

        Erdoğan, ''Gençler, büyük düşünmekten, büyük hayaller kurmaktan, büyük hedeflere doğru yol almaktan asla vazgeçmeyin. Arkanızda Türkiye Cumhuriyeti var!'' ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ