Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Sultangazi ve Bahçelievler mitinglerinde vatandaşlara seslendi.

        Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz. Ülkemizde daha önce bu yöntemle siyasi partiler ele geçirilmişti. Meral hanımı masadan kalktıktan 3 gün sora oraya tıpış tıpış döndüren güç de, Muharrem beyi seçime 3 gün kala yarıştan çektiren de aynı güçtür. Kemal Kılıçdaroğlu partisini yenilgiden yenilgiye götüren bir maşadır. Bu adama SSK teslim edilir mi? Bay bay Kemal'in SSK'nın başında olduğu dönemde SSK Okmeydanı hastanesine pislikten girilmiyordu.

        Bay bay Kemal biz seni görünce çöp, çamur ve çukuru hatırlıyoruz. Peki bu kardeşiniz İstanbul'un belediye başkanı olduğunda çöpten, çamurdan, çukurdan kurtulduk mu? İstanbul'u eski haline yine biz getiririz.

        REKLAM

        "BAY BAY KEMAL TAMAMEN TERÖRİSTLERİN DESTEĞİYLE YOL YÜRÜYOR"

        Kardeşlerim bunun bir Selo'su var. Bu teröristlerle birlikte yürüyor. Kimlerle haydi diyor, Kandil'in teröristleriyle haydi diyor. Benim kardeşlerim Kandil'in teröristleriyle birlikte yürür mü? Selo'nun kendisi Kürt değildir Zaza'dır. Ne yaptı? 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şimdi ben onu kurtarırım diyor. Erdoğan görevinin başında olursa avucunu yalarsın.

        14 Mayıs Kemal'in, bay bay Kemal olacağı gündür. Onu karşımıza çıkaranların amacı ayan beyan ortada değil mi? Bay bay Kemal, teröristlerin desteğiyle yol yürüyor. Benim milletim 21 yıldır nice senaryoları yırtıp attığı gibi bu senaryoyu da yırtıp parçalamaz mı?

        Bunların gözleri öyle bir dönmüş durumdaki, kendileri gibi düşünmeyen, yaşamayanları aynı çuvalın içine koyup üzerinden geçmeye hazırlar. Daha önce Gezi'de ne yapılmışsa aynısı sergileniyor. Biz onları ortaya sürenlerle yarışıyoruz. Bütün dergiler kapaklarına 'Erdoğan gitmeli' diyor. Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da çıkan dergiler böyle diyor. Bunun kararını siz değil ey Batı, benim milletim verir.

        "MİLLETİMİZ TERCİHİNİ TÜRKİYE YÜZYILI'NDAN YANA KULLANACAK"

        Türkiye'deki seçimleri Rusya yönlendiriyor dedi. Ben de seçimleri ABD yönlendiriyor, İngiltere yönlendiriyor desem ne diyeceksin? Ben 20 yıldır bunlarla aynı masaya oturuyorum ruhlarını bilirim. Sen bunlarla kaç defa bir arada oturdun. Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Kandil'deki terör baronlarının açıklamalarını, FETÖ kasetlerinin kimin önünü açtığını bunu görür.

        CHP, İYİ Parti, bunların yanında yavruları var bunlar LGBT'ci mi? Onlar AK Parti'nin, MHP'nin, Cumhur ittifakının yanına yaklaşamazlar. Bay bay Kemal, LGBT ile dans etmeye devam etsin. Aynı şekilde HDP onlarla dans etmeye devam etsin. Bizim için aile değerleri kutsaldır. Milletimiz pazar günü tercihini Türkiye'nin yüzyılından yana kullanacak. Bunun için çok çalışmaya var mıyız? Pazar günü sandıklara iyi sahip çıkmak zorundayız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

        "SULTANGAZİ'DE SU YOKTU, ÇÖP DAĞLARINDAN BİZ KURTARDIK"

        Artık Türkiye'nin potansiyelini asıl hedeflerimiz için kullanacağımız yere geldik. Togg da bunlardan biri. Şimdi bulduğumuz doğalgaz ve petrol kaynakları insanların refahı için kolaylık sağlamıyor mu?

        İstanbul'un belediye başkanı 4 yıldır İstanbul'a ne yaptı. CHP demek çöp, çukur ve çamur demek. Sultangazi'de su yoktu, çöp dağlarından çukurlardan biz kurtardık. Şimdi üniversitesi olmayan ilimiz yok. Kim yaptı bunları bunları biz yaptık. Her ilde dev şehir hastaneleri böyle şeyler yoktu. Bölünmüş yol 6 bin kilometreydi şimdi 28 bin kilometreyi aştı. Marmaray'ı Avrasya Tüneli'ni kim yaptı biz yaptık. Gelin 14 Mayıs'ta yüzde 50'yi geçerek ilk turda bu işi tamamlayalım."

        BAHÇELİEVLER MİTİNGİ'NDE AÇIKLAMALAR

        Erdoğan, Bahçelievler Mitingi'nde yaptığı açıklamada da şunları kaydetti: "4 yıl önce ne dediler her şey güzel olacak dediler. Şu 4 yılda İstanbul'un başına çöreklenenler ne yaptılar? Yaptıkları bir şey var mı yok. Ekrem efendi İstanbul'da görevini çok iyi yaptı şimdi onu Van'a gönderiyorlar. Oralarda teröristlerin işaretini yapıyor.

        "KASET KUMPASLARININ ARKASINDA FETÖ VAR"

        Günlerdir tehditler hakaretler kasetler havada uçuşuyor. Şimdi tekrar gel diyorlar. Muharrem bey gerekli cevabı kendilerine verdi. Elinin tersiyle itti. Kaset kumpaslarının arkasında Pensilvanya var, FETÖ var. Bunlara pazar günü gereken dersi vermeye hazır mıyız?

        Siyaseti böylesine çirkinleştirenlere ülkeye temiz vaadi kadar gülünç bir şey olabilir mi? Bunlar desteği Kandil'den, taktiği FETÖ'den aferini Batı'daki tefecilerden bekliyor.

        "BU DERECE GÖZLERİNİ KARARTMALARINI BEKLEMİYORDUK"

        Bay Bay Kemal kendine kader ortağı olarak terör örgütlerini ve onların iplerini ellerinde tutanları seçmiş. Bunların yerli ve milli hassasiyetlerinin olmadığını zaten biliyorduk. Ama bu derece gözlerini karartmalarını beklemiyorduk.

        Bu kadarı da olmaz dediğimiz ne varsa hepsini yaptılar. Geçmişini inkar eden Bay Bay Kemal ve kader ortakları artık gerçekleri gizleyemiyorlar. Günlerdir bazı kasetlerin nasıl uydurma, montaj, yapay zeka ürünü olduğunu anlatıp duruyorlardı.

        Biz de bunların derdi ne diye merak ediyorduk. Meğer kendi arkadaşına kurdukları kumpası anlatıyorlarmış. Kendi ortakları bir hanımefendiyi üç günde canından bezdirenlerin eski adaylarını şantajla çekilmek zorunda bırakmalarına niçin şaşırıyoruz ki. Terör örgütleriyle alenen ortaklık kuranların insanların haysiyet cellatlığına soyunanların neyine şaşırıyoruz ki. Eskiler otu çek köküne bak derler. Bay Bay Kemal'in kökü ne ki, bugün yaptıkları farklı olsun.

        "2024'TE BUNA DA BAY BAY DEMEK LAZIM"

        Benim milletim bu teröristlerle el ele, omuz omuza yürüyenlere yürü der mi? Ah kardeşlerim ah bunların tıyneti bozuk. Bunların kendilerine verilen görev uğruna gözden çıkartamayacağı değer yok.

        Buraya gelirken bir pankart gördüm 'İstanbul hakkını alacak'. Bu CHP'nin pankartı. Şu anda İstanbul'u kim yönetiyor? Peki siz İstanbul'a verilmesi gerekenleri verdiniz mi? Her yer çöp, çukur. Hele hele yağmur biraz şiddetli olduğu zaman sel afeti alıp, götürüyor. Ya İsveç'te kayaktasın veyahut da Bodrum'da mâlum. Sana görev veriyorlar Van'a gidiyorsun. Van'da teröristlerin işaretini yapıyorsun, sen önce işini yap. 2024'te buna da bay bay demek lazım. Önce Pazar günü görevimizi yapalım sonra 2024'de hazırlanalım.

        "14 MAYIS DEMOKRASİ ŞÖLENİMİZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN"

        Bu kardeşiniz İstanbul'u CHP belediyesinden aldı. Bu kardeşinizle birlikte oradan çöp, çukur, çamur kalktı mı? Susuzluğa veda ettik mi? Haliç çamur deryasıydı. Biz de o çamuru Alibeyköy'deki taş ocağına pompaladık, Haliç'i temizledik, balık avlanır, yüzülür hale geldi.

        Boğaz'dan Haliç'e yine aynı şekilde su tünelleri açarak Boğaz'ın suyunu Haliç'e aktardık ve onu deplase ederek suyu temizledik. Bir de Haliç Kongre Merkezi'ni kurduk. Eskiden orada mezbahaneler vardı. Dolayısıyla o mezbahaneler, bağırsakçılar vesaire onların kokusundan geçilmiyordu. Biz onu da hallettik. Şimdi Haliç Kongre Merkezi, ulusal, uluslararası bütün toplantılara açık bir yer hale geldi.

        Bazı belediyeleri bir şekilde teslim almış olabilir, milletimiz ülkenin yönetimini Allah'ın izniyle onlara bırakmaz. 2002'de iktidara gelirken 'bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demiştik. Bugün de diyoruz ki, muhalefet için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Milletimiz bu aktörlerin hepsini tasfiye edecek, emekliye ayıracak.

        14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Türkiye Yüzyılı şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Koalisyon meselesi varsın kendi çirkinlikleri içinde debelenip dursun. Biz eser ve hizmet siyasetimizi kesintisiz sürdürüyoruz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ