Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik SON DAKİKA! Galatasaray eski başkanının şirketi konkordato ilan ettİ - HABERLER - Enerji Haberleri

        Elektrik üretim sektöründe önemli bir gelişme yaşanıyor. Özellikle doğalgaz santrallerinin, bankalara olan borçlarını yapılandırmak için görüşmeleri sürerken, bir konkordato haberi gündeme bomba gibi düştü.

        Eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Unit ile İtalyan Ansaldo ortaklığı Yeni Elektrik Üretim AŞ, konkordato ilan etti. Yeni Elektrik AŞ’nin, yüzde 60’ını Unit, yüzde 40’ını Ansaldo kontrol ediyor. Şirketin, Gebze'de 850 megavatlık doğalgazla çalışan santrali bulunuyor.

        Kaynaklar, bir süredir bankalarla yürütülen borç yapılandırma görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Yeni Elektrik AŞ’nin konkordato ilan ettiğini belirtti.

        REKLAM

        ÜRETİM KISILDI

        Özellikle doğalgaza dayalı santral yatırımı yapan işletmeler, son dönemde tüketim talebinin düşmesi, sudan üretimin artmasının da etkisiyle ya üretimlerini kıstı ya da tümüyle devre dışı kaldı. Doğalgazın elektrik üretimindeki payı, önceki yıllarda yüzde 50’ye kadar çıkıyordu. Bu oran, yüzde 20’ler düzeyine kadar geriledi. Yeni Elektrik AŞ de bu süreçten olumsuz etkilendi; üretimini önemli ölçüde düşürdü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ