Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika... Güvenlik Uzmanı Ağar: "Şehit olmaya hazır generallerimiz var!" - Haberler
        .png
        .png

        Habertürk'ten Alper Uruş'un haberine göre Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonun arifesinde, dün ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk ekonomisine yönelik tehditkâr açıklamaları geldi. 7'den 70'e Türk Milleti'ni rahatsız eden ifadelerin perde arkasını ve bölgedeki son durumu Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, HABERTÜRK'e değerlendirdi. İşte Suriye satrancında son durum...

        "TÜRKİYE TEHDİDE BOYUN EĞMEZ"

        "Beyaz Saray'ın dünkü açıklamasının ardından, 'Oyun içinde oyun var' dedim ve dün akşam Trump'ın Türkiye'yi tehdit eden açıklamaları geldi. Ben bu tür açıklamaları bekliyordum. Ancak şunu söylemem gerekir ki, Türkiye bu tür tehditlere boyun eğmez. Şayet Türkiye bu tür tehditlere boyun eğerse, onur, gurur ve şeref değerlerinden taviz olur. Devletin ağzından çıkan söz geri dönmez.

        REKLAM

        "MİLLİ MÜCADELEMİZDEN İLHAM ALMALIYIZ"

        Burada hata yapmamız jeopolitik ve stratejik değerlerin çöküntüsüne neden olur. ABD bizi tehdit ediyor diye biz kendi değerlerimizden, geleceğimizden vazgeçemeyiz. Bu tehditlere verilecek en güzel cevap milli mücadelemizden ilham alınmasıdır. Biz çok daha zor koşullarda çok daha büyük başarıları elde eden bir milletiz ve bunu unutmamalıyız.

        "TRUMP, KARARLILIĞIMIZI BOZMAYA ÇALIŞIYOR"

        Trump'ın açıklamaları ciddi kurnazlık içeriyor ve lider seviyesinde kamu diplomasisi ile aldatıyor. Türkiye'nin iradesini, kararlılığını bozmaya çalışıyor. Türkiye'nin Rusya ve İran ile kurduğu siyasi birlikten büyük rahatsızlık duyuyor. Harekat sırasında Türkiye'nin İran ve Rusya ile ilişkisini bozmamaya özellikle dikkat etmesi gerekiyor. ABD, Türkiye'nin etki ürettiği ekseni kırmaya çalışıyor.

        "CUMHURİYET'İN EN ÖNEMLİ OPERASYONU"

        Bu harekat emin olun sadece Türkiye için değil bölgenin istikrara kavuşması için de elzem bir operasyon. Bu Cumhuriyet tarihimizin en önemli harekatı. 20 bin kilometrekarelik bir alanda, 65 ilâ 110 bin kişilik, elinde son derece güçlü teknik silahlar olan bir terör örgütüyle karşılaşmak gerçekten tarihi bir harekattır.

        MEHMETÇİĞİN FELSEFESİ...

        Türkiye ABD, İsrail, Avrupa ve Körfez Birliği'nin küresel dizaynına 'dur' demek için bu harekata yöneliyor. ABD, Türkiye'den gerçekten korkuyor. Onlar ölümden de korkuyor. Ama ölümden kaçmanın en güçlü yolu ölümün üzerine gitmektir. Dağdaki Mehmetçiğin felsefesi de budur.

        "TÜRK ORDUSU ALARM DURUMUNDA"

        Dün sınırdaki bir generalimizle görüştüm. Kendisi bana, "Bayrağımız, vatanımız, devletimiz ve Allahımız için bir canımız var. Biz bu canı seve seve vermeye hazırız. Kimsenin en küçük şüphesi olmasın" dedi. Bölgedeki askerimizin morali de motivasyonu da eksiksiz ve gayet iyi. Güçlerimiz alarm durumunda verilecek emri bekliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ