Bakanlık'tan Yunan adalarından Türkiye'ye gelenlere önlem
Son dakika haber! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yurt dışında yaşayan ya da bulunan bazı Türk vatandaşlarının, karantina ya da Avrupa ülkelerine uygulanan uçuş yasağına takılmamak için Yunan adaları üzerinden Türkiye'ye deniz yoluyla geldiği yönündeki ihbar ve duyumlar üzerine harekete geçti. Yunan adalarından deniz yoluyla başta İzmir ve Muğla olmak üzere kıyıdaki diğer illere ve ilçelere gelen yolcuları kapsayacak biçimde karantina uygulanmasının genişletilmesi planlanıyor. Bu konuda hızla adım atılacak.
ABONE OLTürkiye, ölümcül koronavirüse karşı önlemlerini artırıyor. Virüsün yayılmasını önlemek için yurt dışı bağlantılı uçuşlar durduruldu. Devletin ön gördüğü koşullarda hava yoluyla yurt dışından gelen vatandaşlar, 14 gün karantinada tutuluyor.
Kara ve deniz sınırlarında da bazı önlemler alınıyor. Ticaret, deniz yoluyla devam ediyor. İnsan hareketleri ise tümüyle sınırlandırıldı. Türkiye’den hareket eden yük gemileri, alıcı ülkelerde yükünü boşaltıyor. Bu sırada gemide görevli ekip, alıcı ülke vatandaşlarıyla herhangi bir temasta bulunmuyor. İşlemler tamamlandıktan sonra gemi ülkeye dönüyor.