Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA HABERİ! Adnan Oktar hakim karşısında: İşte savunmasından detaylar - HABERLER

        Adnan Oktar ve grubuna yönelik 167'si tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülecek duruşmada Oktar ve suç örgütü üyeleri ilk kez hakim karşısınaçıktı.

        Habertürk'ten Serdar Kulaksız ve Arzu Kaya'nın haberine göreduruşmaya, 261 tutuklu ve 29 tutuksuz sanık katıldı. Sanıklar 10'arlı gruplar halinde alındı. Adnan Oktar, Tarkan Yavaş ve Oktar Babuna ise ayrı getirildi. Adnan Oktar'ın beyaz gömlek beyaz ceket giydiği gözlenirken, duruşma salonunda ön sıraya oturtuldu. Aralarında eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan ve örgütten ayrılan Fırat Develioğlu'un da bulunduğu çok sayıda müşteki de duruşmaya geldi. Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından avukatların talepleri dinlendi.

        İFADELERİ ALINACAK

        Avukatlar suç yerinin Anadolu yakasında olması nedeniyle davaya bakmakla Anadolu Adliyesi'nin görevli olduğunu belirterek yetkisizlik kararı verilmesini istedi. Ayrıca davada yayın yasağı ve gizlilik kararı talep edildi.

        Bunun üzerine görüşü sorulan cumhuriyet savcısı taleplerin reddine karar verilmesini istedi.Talepleri değerlendirene mahkeme heyeti ise önce savunmalar açısından örgüt yöneticilerinin ifadesinin alınmasına karar verdi.

        ADNAN OKTAR 3,5 SAAT İFADE VERDİ

        Mahkemede ifade vermeye başlayan Adnan Oktar, "İddiaların tamamının boş olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bakkalından şoförüne herkes biliyor oyun oynandığını. Hükumeti ben çok iyi desteklediğim için beni ekarte etmeye çalışıyorlar. İngiliz derin devletinin oyunu. Geniş çaplı bir çalışma, bile bile niye suç işleyeyim" dedi.

        "İNGİLİZ DERİN DEVLETİNİN İŞLERİ"

        Oktar savunmasında şunları söyledi:

        "10 yaşında kızı alıp öpeceğim kim inanır buna? Kim inanır böyle zırvalara? PKK devletinin kurulacağını yıllar öncesi söyledim, 'PKK/PYDterör örgütüdür' dedim. Buna rağmen bakanlar 'yok değil' dediler. Tüm suçlamalar uydurma. Buna kimse inanmaz. Benim tüm arkadaşlarım üniversite mezunu aklı başında, kimse inanmıyor. Bunlara kim inanır? Türkiye'den İslamı kazımak istiyorlar, beni yok etmeyi düşünüyorlar. Türkiye'yi Hıristiyanlıkla kaplamayı düşünüyorlar. Bu oyunun en güçlü şekilde karşısında durduğum için iftira atıyorlar. 32 tane suç uydurmanın alemi ne? Cinnet geçirsem 10 yaşında kız çocuğunu kucağıma almam. Bu çocuk da beni çok sever, ben de onu çok severim. Annesi dedi ki 'Yalnız gelmek istiyor yanına', annesine yanında 'Dur' dedim. Bak yıllar sonra iftira attılar. Mesela Çağla, Beril bana mektuplar yazdı, Allah aşkıyla sevgisiyle cezaevine mektuplar gönderdiler. Bana atılan iftiralar nedeniyle iftira atan çocuklar çok vicdan azabı çekti, korkarak ifade verdirdiler."

        Mahkeme Başkanı'nın "Özgür iradeleri ile ifade vermedi mi diyorsunuz" sözleri üzerine Oktar, "Hayır korktular. İngiliz derin devleti mahkemenizi kullanmak istiyor, Tayyip Beyi devirmek istiyorlar. Tutuklandıktan sonra Dolar 3,70'ten 5 liraya çıktı" dedi. Mahkeme Başkanı bu sözler üzerine "Sizin nasıl bir gücünüz var ki böyle düşünüyorsunuz" diye karşılık verdi.

        Oktar, "Kitaplarım var, hükumeti övdüm, internet sitem var. Her zaman devletin emrinde oldu. Tayyip Bey, dünürü Sadık Bey gidip gelirdi. Çok hizmet verdim devletime" dedi.

        "KADINLARIN HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM"

        Mahkeme Başkanı'nın cinsel suçlarla alakalı soruları üzerine Oktar, "Kadınların hepsini çok seviyorum. Allah aşkıyla seviyorum, şevkat duyuyorum, kadınlara karşı saygımı herkes bilir" ifadelerini kullandı.

        Mahkeme Başkanı'nın oy kullanmaya yönelik engellemerine ilişkin iddiaları üzerine Adnan Oktar, "Ben tutuklandıktan sonra Tayyip Bey oy kaybetti. Ben dışardayken milyonlarca oy kullanılmasını sağlıyordum. Nitekim tutuklanınca büyük şehirler kaybedildi. Milyonlarca sevenim var. Tayyip Bey'i yalnız bıraktılar, neşesi kalmadı" diye konuştu.

        Oktar, Mahkeme Başkanı'nın askerliğe gidilmemesi yönünde talimat verdiği iddialarını üzerine, "Niye böyle bir talimat vereyim. Güneydoğu'da şehit olmuş arkadaşlarım var. Devlet, bayrak kutsal benim için. Turanı destekliyorum, nasıl askerliği desteklemem" dedi.

        Bir kısım örgüt üyeleriyle bürokratların görüşmesinin kaydedildiği iddiaları üzerine Oktar, "Bilmiyorum ama unutmamak için kayda almış olabilirler. Daha iyi devlete fayda olmak amacıyladır" savunmasını yaptı.

        FETÖ SORULARI

        FETÖ üyeliği iddiaları üzerine Oktar, "FETÖ'yle benim bağlantım olduğuna inanmamışsınızdır. Kafa olarak çok zıtız. Yaptığı çılgınlık ve delilikten o kadar şehit vermemizden ne kadar akli dengesi yerinde olmadığı bellidir. FETÖ'cü polislerin zamanında sürekli hakkımızda dava açılıyordu. Evimde tarihi eser olduğu iddiasıyla baskın yapıldı geçmiş dönemlerde. Hakim 'bu bir oyun' dedi, 'Amerika'dan gelen telefonla böyle bir operasyon yapılamaz' dedi. Kurtulduk. Daha önce açılan davalardan da kurtulduk, beraat ettik. Başımıza binbir türlü bela açmaya çalışan bir yapı büyük dev bir yapılanma" dedi.

        Bunun üzerine Mahkeme Başkanı'nın "FETÖ beni çok sever, Fetullah Hocamızı biz de çok severiz" sözlerini hatırlatması üzerine Oktar, "Aslında o dönem benden nefret ediyorlardı, bunu söyleyince daha çok kızdılar. Kitaplarımı sattırmıyorlardı. Ama o dönem destekleniyordu. Sataşmasın diye kızdırmak amacıyla söyledim. O da sevinmiyor ben böyle deyince. Nefret eden bir insana 'Beni seviyor' dediğiniz zaman çok kızar. Kibirli. Beni de ayrı bir ekol olarak gördüğü için, onu deşifre edecek bir güç olarak görüyordu" dedi.

        Oktar sözlerini şöyle sürdürdü:

        "O dönem çok destekleniyordu. en çok eleştiren bendim. Birçok dava açtırdılar hakkımızda. Ekol olarak birbirimizi kabul etmemiz mümkün değil. Tüm bürokrasi o dönem onu destekliyordu. Övgümün 10 mislisi yergi. 'Allah belanızı verecek' dedim FETÖ'cülere. Dershanelerine gitmedim, gazetelerini almadım, bankalarına para yatırmadım. Benim ki sadece sözdü."

        Oktar'ın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı "Korkutucu gücünden mi etkilendiniz" diye sordu. Oktar, "Evet, pislik yapmasınlar diye yaptım. Tayyip Bey mehdidir, siyaset mehdisidir. Tayyip Bey bizim canımız, yatımızda gezdirdik, evimizde gelip giderdi, iç içe görüşürdük" dedi.

        Mahkeme Başkanı'nın "Dijital verilerde herkul.org sitesinin kurulum dosyaları vardı. ne diyeceksiniz" sorusuna Oktar, "İnternet çok geniş bir alem. Herkul deyince pazulu bir kişi aklıma gelmiştir, bir bakayım demişimdir. Merak etmiş, girmiş olabilirim" ifadelerini kullandı.

        Siyasi askeri casusluk iddiaları için"Beni ilgilendiren bir kısım yok bunda" diyen Oktar, silahlı örgüt iddiası için de, "Silah alırken devlet bakıyor suç işlemiş mi bakıyor araştırılıyor" ifadelerini kullandı.

        "Silahınız var mı" sorusuna Oktar "Yok" derken, Mahkeme Başkanı "Biliyor gibi anlatıyorsunuz" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Adnan Oktar, "Genel kültür" diyerek güldü.

        Mahkeme Başkanı Oktar'a "Yoruldysanız oturabilirsiniz" demesi üzerine sandalye getirildi, Oktar otururken Mahkeme Başkanı'na teşekkü etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı "Teşekkür etmenize bile gülen arkadaşlarınız var" dedi.

        Dragos'ta gözaltına alındığı sırada ateş açılması hakkında Oktar, "Silahın verilmesi amacı kendini korumaktır. Arkadaşımın bunu yaptığını duyunca ben mahvoldum. Gözaltına alındığım zaman Ahmet Hakan'ı aradım. Tüm basını aradım. Göğsümü gere gere geziyordum. Saklanacak olsam beni bulamazlardı. Niye saklanayım" diye konuştu.

        DAVUL ZURNALI KARŞILAMA

        Adnan Oktar ve grubuna yönelik açılan ve bugün Silivri'de görülecek dava öncesi Mahmut Alan adlı kişi Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde davul zurna eşliğinde kutlama yaptı.

        Kendisini Oktar'ın mağdur ettiğini öne süren Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, "Kızları 16 yaşında olduğu için Avusturya'dan gelerek ciddi mücadele veren Elvan Koçak ağabeyimizle ciddi bir mücadeleye girdik. O esnada Adnan Oktar'a bizim herhangi bir hakaretimiz, tehdidimiz olmamasına rağmen kendisi beni onu öldürmeye teşebbüsle suçladı ve bir süre tutuklu kaldım. Daha sonra serbest bırakıldım. 5-6 arkadaşımıza da organize şekilde suç duyurusunda bulundular. Hala mahkemede uğraşıyorlar. Benim davam kaldırıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerekeni yapmıştır. Çete liderini almıştır" dedi.

        "O dönemde ben tutuklanınca Boluluyum Boluluyum çaldırıp dansöz oynatmıştı. Bizde ona buradan bir gönderme yapacağız" diyen Alan, davul zurna eşliğinde şarkı söyleyip oynayarak kutlama yaptı.

        226 SANIKLI DAVADA 3 BİN 908 SAYFALIK İDDİANAME

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede Oktar’ın da aralarında bulunduğu 226 sanık yer almıştı. Oktar grubuna 20 yıl önce ilk operasyonu yapan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan’ın da aralarında bulunduğu 99 kişi müşteki 26 kişi ise mağdur sıfatıyla yer alıyor.

        REKLAM

        Adnan Oktar bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede Adnan Oktar Suç Örgütü'nün kuruluşu, yapısı, kuralları, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel gelişimi, ideolojisi, amacı, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynakları, silahlanma yapısı, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri, örgütün FETÖ ile ilişkisine ayrıntılı olarak yer verilmişti.

        İddianamede, örgüt elebaşısı Adnan Oktar hakkında ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'', ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme'', ''Terör örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek'', ''Kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet Etmek'', ''Resmi belgeyi yok etmek'', ''Resmi belgede sahtecilik'', ''Nitelikli cinsel saldırı'', ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı'', ''6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek'', ''Eğitim öğretim hakkının engellenmesi'', ''Eziyet etme'', ''Şantaj'', ''Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'', ''Dolandırıcılık'', ''3628 Sayılı Kanuna Muhalefet'', ''Hakaret'', ''Tehdit'', ''Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek'', ''Suçluyu kayırma'' ve ''Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması'' suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

        İddianamede yer alan diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

        Öte yandan duruşmanın görüleceği Silivri Cezaevi karşısındaki duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ