Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Son dakika: Bakan Koca'dan SMA ilacı açıklaması -Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir dizi önemli açıklamalar geldi. Bakan Koca SMA ilaçları başta olmak üzere atama bekleyen 27 bin hekime de iyi haber verdi.

        Sağlık Bakanı Koca SMA ilacı için yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulumuz, oral kullanımı olan etkisini göstermiş ikinci bir ilacın kullanımını önerdi. Bu ilacın kullanıma alınması için işlemleri başlattık." dedi.

        "HPV KİTİNİN KULLANIMA ALINMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

        Koca, "HPV tanı kitleri için TÜSEB'i görevlendirdik. Alt yapıyı değerlendirerek, yerli üretim HPV kitinin kullanıma alınmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

        27 BİN HEKİME ATAMA MÜJDESİ: EN GEÇ 15 OCAK'A KADAR

        Bakan Koca ayrıca, 27 bin hekimin atanmasıyla ilgili olarak şunları aktardı: En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz

        REKLAM

        Sağlık Bakanı Koca'nın milletvekillerinin sorularını yanıtlamasının ardından komisyonda, Sağlık Bakanlığının yanı sıra Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi'nin de bütçeleri kabul edildi.

        *Haberde AA'nın arşiv görseli kullanılmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ