Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika haberi Kopenhag'da saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

        Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, çok sayıda yaralı olduğunu ve 4 kişinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

        Danimarka polisi, Kopenhag'da bir alışveriş merkezinde ateş açan saldırganın büyük olasılıkla tek başına hareket ettiğini ve kurbanlarını rastgele seçtiğini söyledi.

        Yetkililer, saldırının terörle bağlantılı olduğuna inanmadıklarını söyledi. Saldırıda iki Danimarkalı ve bir Rus vatandaşı olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan iki Danimarkalı ve iki İsveçlinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

        Amager bölgesindeki Field's adlı AVM’de silah saldırı düzenlenmiş, polis saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğunu ifade etmişti. Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdürü Soren Thomassen, saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, net bir sayı vermedi.

        REKLAM

        22 YAŞINDAKİ DANİMARKALI BİR ERKEK GÖZALTINA ALINDI

        Saldırıyla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir erkeğin gözaltına alındığını aktaran Thomassen, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini fakat “terörizmi” dışlamadıklarını aktardı. Thomassen, başka saldırganlara dair bir iz olmadığını ifade etti.

        Fotoğraf: İHA

        Görgü tanıkları ise, saldırganın bir "av tüfeği" taşıdığını belirtti. Field's, 140'tan fazla mağaza ve restoran ile Danimarka'nın en büyük alışveriş merkezi olarak biliniyor.

        "SALDIRGAN , KALABALIĞA DOĞRU ATEŞ EDİYORDU"

        Danimarka BT gazetesine açıklamada bulunan görgü tanıklarından Chiristine Hanberg, silah sesi duyduğunu ardından insanların panik içinde kaçtığını söyledi.

        Başka bir görgü tanığı Rikke Levandoski ise silah sesi duyduğunda bir mağazanın tezgahının arkasına saklandığını belirterek, "Saldırgan, siyah elbiseli, orta boylu ve maskesizdi. Kalabalığa doğru ateş ediyordu." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ