Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Murat Kartal'ın son görüntüleri ortaya çıktı!

        İstanbul Büyekçekmece'de esrarengiz kazıda cesedi bulunan Murat Kartal'ı işte böyle ölüme götürdü. Show Haber, Murat Kartal ile kendisine kumpas kuran polis memurlarının görüntülere yansıyan son diyaloglarına ulaştı.

        5 YIL ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞTI

        Murat Kartal Edip Fırat cinayetinin faillerinden biriydi. 5 yıl cezaevinden çıkmış, Ocak ayında da kayıplara karışmıştı. En son nişanlısına gözaltına alındığını söylemişti. Show Haber'in ulaştığı o ana ait görüntülerde Murat Kartal aracından iniyor, 2 polis memuru onu bekliyordu.Polis memurları sahte savcılık müzekkeresi ile Murat Kartal'ı kendi araçlarına alıyorlar.

         Büyükçekmece'deki cinayetin detayları ortaya çıkıyor
        Büyükçekmece'deki cinayetin detayları ortaya çıkıyor Haberi Görüntüle

        "NEDEN GEZİYORUZ ANLAMIYORUM"

        REKLAM

        Durumdan şüphelenen Murat Kartal, cep telefonuyla ses kaydı yaptı. Polis memurları ise Kartal'ı kandırmak için senaryo üstüne senaryo yazdı.

        Görüntülerde şu diyaloglar yer alıyor:

        Polis memuru: Sen silahtan dolayı mı sıkıntı yapıyorsun?

        Murat Kartal: Abi silahtan sıkıntı yapmıyorum ya... Sıkıntı değil de ama niye yani böyle arabada geziyoruz, bilmem. Onu anlamıyorum. Anladın mı abi

        Polis memuru: Müsterih ol, müsterih ol!

        KARAKOLA DEĞİL HASIMLARINA TESLİM EDİLDİ

        Kartal şüphelerinde haklıydı; çünkü iki polis memuru onu 'karakola götürüyoruz' diye kandırıp, Çağlayan'a götürdü. Para karşılığında hasımlarına teslim etti.

        KOLLARINDAN KELEPÇELENMİŞ HALDE BULUNDU

        Daha sonra ailesi Murat Kartal'dan haber alamayınca polise başvurdu. Büyükçekmece'de günler süren kazının ardından Murat Kartal'ın cansız bedeni bulundu. Kartal'ın ellerinde onu ölüme götüren polislere ait kelepçe vardı. Olayla ilgili olarak iki polisle beraber toplam 7 kişi gözaltına alınarak tutuklanıp cezaevine gönderildi.

        NE OLMUŞTU?

        20 Ocak'tan bu yana "kayıp" olarak aranan Murat Kartal'ın daha sonra buradan ilk olarak Beylikdüzü'ndeki bir adrese götürüldüğü, ardından da Büyükçekmece'deki boş araziye taşındığı anlaşılmıştı. Murat Kartal'ın, elleri kelepçeli ve ayakları da halatla bağlandıktan sonra yüzüne ve başına sert bir çisimle vurularak öldürüldüğü ve söz konusu araziye gömüldüğü belirlenmişti. Kartal'ın cansız bedeninin gömüldüğü yerden çıkarılması için de 4 gün boyunca kazı çalışması yapılmıştı. Soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alınırken, aralarında 2 polis memurunun da olduğu 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ