Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Onur Anıtı'nı halatla çekmeye çalışan kuzenler için karar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Samsun'da 3 Şubat Perşembe günü sabaha karşı lüks cip ile Atatürk Anıtı'na gelen 2 kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş, başarılı olamayınca yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı. Samsun polisi önce aracın plakasını, ardından da şahısları tespit etmiş, akraba oldukları öğrenilen C.R.F.(39) ve B.F.(25) yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüpheliler olaydan bir gün sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

        İNDİRİM MADDELERİNİN UYGULANMASI TALEP EDİLDİ

        C.R.F.(39) ve B.F.(25) hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame tanzim edildi ve Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Başsavcılık iki şüpheli hakkında 5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun”un 1/2 ve 2/1. maddeleri gereği ceza tayinlerinin alt sınırdan uzaklaştırılarak 1 yıldan 7,5 yıla kadar ve Türk Ceza Kanunu'nun 152/1.a, 35, 37, 44, 53, 54 ve 63. maddeleri gereği “Kamu malına zarar verme” suçlarından da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıp, mala zarar verme teşebbüs aşamasında kaldığından dolayı da ilgili indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

         Samsun'da meşalelerle Atatürk nöbeti!
        Samsun'da meşalelerle Atatürk nöbeti! Haberi Görüntüle

        "FOTOĞRAF ÇEKTİRECEĞİZ SANDIM" DEDİ

        Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün saat 14.30'da başlayan davanın ikinci ve son duruşmasına C.R.F. Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevinden, B.F. ise Sungurlu T Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        B.F. "Suçlamaları reddediyorum. Gerçekten böyle bir olaydan dolayı pişmanım. C.R.F abi beni aradı. Gece 03.00'te geldi. Ağabeyinin dükkanına gittik ve kahve içtik. Anıtta fotoğraf çektireceğiz sandım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

        GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

        C.R.F. ise "Normalde bu işi yapacak biri değilim. Ben namusum ve şerefim için yemin ederim Atatürk ile ilgili gerek sosyal medyada gerek tanıdıklar ile yazışmalarımda en ufak bir yazım yoktur. Benim yeğenim B.F. uyuşturucu kullandı. Ben uyuşturucu içen biri değilim. Bana söz verdi. Ben bunu cezadan kurtulmak istiyorsam Allah belamı versin. Alah'ım kimseye yaşatmasın. Pişmanım. Yemin ederim pişmanım. Cezadan kurtulmak için söylüyorsam namerdim. Pişmanım. Cezaevine konulunca 2 gün sonra duygularım yerine geldi. Ben 3 gün ne yaşadığımı bilmiyorum" diye konuştu.

        Mahkeme, her iki sanığın da "Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 5 yıl 22'şer gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk hallerinin devamına hükmetti...

        #habericireklam#300x250#110#right#ONUR ANITI'NIN ÖNÜNDE ATATÜRK NÖBETİ TUTULMUŞTU

        Samsun'da Milli Mücadele'nin sembollerinden Onur Anıtı'na düzenlenen çirkin saldırının ardından hem kent hem sosyal medya Atatürk etrafında kenetlenmişti. Yapılan açıklamalarla, toplumun her kesiminden paylaşılan Twitter mesajlarıyla saldırıya çığ gibi tepki yağarken akşam saatlerinde anıt önünde nöbet başlatıldı. Nöbette yakılan meşalelerin ardında görülen Atatürk'ün heykeli ile ilgili kareler de büyük beğeni toplamıştı.

         Türkiye'yi ayağa kaldıran saldırıda yeni gelişme!
        Türkiye'yi ayağa kaldıran saldırıda yeni gelişme! Haberi Görüntüle

        PİŞMAN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

        Türkiye'yi ayağa kaldıran Samsun'daki Onur Anıtı'na yönelik çirkin saldırıda saldırganların ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheliler mahkemece tutuklanırken, araca urgan ve çelik hayat bağlayan şüpheli, pişman olmadığını söylemişti.

        Kendisinin herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını ve saldırıyı gerçekleştirmek için herhangi bir terör örgütünden talimat almadığını iddia eden C.R.F., "Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim. Atatürk Heykeli'ni yıktıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Ben Atatürk Heykeli'nin ve anıtının bulunmasını protesto ediyorum. B.F.'nin Atatürk Anıtı'na gideceğimizden haberi yoktu. Ben Atatürk'ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Araçla anıta gittim. Ben araçtan inip ipi araca bağladım ve B.F.'den de anıta çıkmak için yardım istedim. B.F. kenarda beklerken ben araca bindim. Araç hareket edince ip koptu. B. İle araca bindik ve olay yerinden kaçtık" diye konuşmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ