Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler...Başkent'te umre yolcuları için görülmemiş karantina seferberliği!

        Koronavirüs vakalarının ortaya çıktığı Türkiye'de şu ana kadar 6 kişide virüse rastlandı. Son olarak ise umreden dönen bir kişide virüse rastlandı.Bugün ise umreden dönen yolcuların Ankara ve Konya'da öğrenci yurtlarında karantinaya alınacağı kaydedildi.

        SAĞLIK BAKANI: KARANTİNA MANTIĞIYLA AYRI ODALARA YERLEŞTİRİLİYORLAR

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da umreden dönen yolcularla ilgili açıklama yaptı. Koca, "Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir.Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım!" paylaşımı yaptı.

        'DAHA ÖNCE DÖNENLER DE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ'

        Bakan Koca ayrıca, umreden daha önce dönenlerin de sağlık taramasından geçirildiğini kaydederek, "Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibisağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede İlk 14 günü henüz doldurmayanları takip ediyuz" dedi.

        'ÇEŞİTLİ SEMPTOMLARI OLAN 5 UMRE YOLCUSU GÖZETİM ALTINDA'

        Ankara Valisi Vasip Şahin de, başkentte bin 800 umre yolcusunun toplamda 3 yurda yerleştirildiğini kaydederek, "Bin 700 misafirimiz daha gelecek. Hazırlıklarımız tamam. Bu gece yarısına kadar gelmelerini bekliyoruz. Öte yandan çeşitli semptomları olan 5 kişi Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi" dedi.

        DİYANET: YOLCULAR DÖNÜŞ YOLUNDA DA KONTROLDEN GEÇİRİLİYOR

        Diyanet İşleri Başkanlığı da, umre dönüşü sırasında yolcuların Suudi Arabistan'a gönderilen doktorlar ve sağlık personeli eşliğinde titizlikle kontrolden geçirildiği açıklamasında bulundu.

        'UYGUN OLAN YURTLARIMIZA MİSAFİRLERİMİZİ ALDIK'

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da,yurtlara yerleştirilen umre yolcuları hakkında açıklamalarda bulundu.Kasapoğlu, "Sağlık Bakanlığımızın bu yönde ihtiyacı oldu. Okulları tatil ilan edilen 300 bine yakın öğrencimiz evlerine gitmişti. Biz de mecut uygun yurtlarımıza misafirlerimizi aldık.Dün akşam bu anlamlı çalışmaya destek olan genç arkadaşlarımıza teşekkürediyoruz. Gençlerimize misafirlerimizi ağırladıktan sonra mekanlarını teslim edeceğiz. Bu uygulama tüm toplumun sağlığı için yapılıyor. Bu noktada 4 bin 900 vatandaşımız Konya'da olmak üzere 10 bine yakın vatandaşımız bu

        yurtlarda misafirimiz olacak" dedi.

        Umre ibadetlerini tamamlayarak Medine’den Ankara’ya havalanan Türk vatandaşları ise, gece geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapmaya başladı.

        İlk uçak piste indiği anda apronda ayrı bir bölüme çekilerek kapıları kapalı bir şekilde sağlık ekipleri beklendi. Kısa sürede uçağın olduğu bölgeye ulaşan özel kıyafetli sağlık ekipleri, uçağın içerisine girerek umre yolculuğundan gelen Türk vatandaşlarını sağlık taramasından geçirdi.

        REKLAM

        5 BİN KİŞİ BAŞKENTTE KALACAK

        Habertürk'ten OlcayAydilek'in haberine göre, gece saatlerinden itibaren 6-7 uçak başkente iniş yaptı. Toplamda ise 22 uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapacak.

        Başkentte inecek kişi sayısı ise 4 bin 500 ile 5 bin olacak. Bu kişiler ise 14 gün boyunca boşaltılanöğrenci yurtlarında karantina altında olacak.

        Öte yandan Konya Havalimanı'na da 2 bin 500 umre yolcusunun indirilmesi planlandı. Burada yapılacak kontrollerde ateşi olanlar hastaneye, kalanlar da yurtlara gönderiliyor.

        İKİ KENTTE ŞU ANA KADAR 5 YURT BOŞALTILDI

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Ankara'da 3 öğrenci yurdu, Konya'da da 2 yurdun umreden gelenler için boşaltıldığı öğrenildi.

        Ankara ilindeki yurtların isimleri ve misafir kapasiteleri:

        Şehit Özel Harekat: 2064

        Milli İrade: 1880

        Gölbaşı: 1448

        TOPLAM: 5392

        Konya ilindeki yurtların isimleri ve kalan misafir kapasiteleri:

        Tahir Büyükkörükçü: 2228

        Kutalmışoğlu: 2710

        TOPLAM: 4938

        KALIN'DAN KARANTİNA AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın daTwitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir" ifadelerini kullandı.

        KONYA'DAN ÇARPICI GÖRÜNTÜLER

        Öte yandan Zafer Samancı'nın haberine göre umreden dönen vatandaşların bulunduğu uçak, sabah saatlerinde Konya Havaalanı'na indi.

        Burada alınan sağlık önlemleri ile havaalanında otobüslere bindirilen yolcular, 14 günlük karantina sürecini geçirecekleri merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Tahir Büyükkörükçü Öğrenci Yurdu ve Kutalmışoğlu Süleyman Şah Öğrenci Yurdu'na götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ