Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler...İngiliz eski istihbarat subayının düşme anı kamerada!

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2019 faaliyet raporu içeriğini oluşturan almanak hazırlandı.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre almanakta 2019 yılında gerçekleyen bir çok önemli olayların detayları yer aldı. Bunlardan biri de Beyoğlu, Kemankeş Mahallesi, Ali Paşa Medresesi Sokağı'nda 11 Kasım sabahı cansız bedeni bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüyle ilgili bilgilerdi.

        BÖYLE DÜŞTÜ

        Polisin Le Mesurier’in düşme anına ait görüntülere de ulaştığı ortaya çıktı. İlk kez yayımlanan güvenlik kamerası kaydında, eski İngiliz ajanın binadan düşmeden 7 saniye önce sokaktan kimliği belirlenemeyen bir kişinin geçmesi dikkat çekiyor.

        Kılıç Ali Paşa Hamamı’nın doğu tarafından yansıyan görüntüleri saniye saniye izleyen polis, Le Mesurier’in binadan aşağıya düşmeden 7 saniye önce sokakta beliren ve elindeki cep telefonuna baktığı tahmin edilen bir kişiyi tespit etti. Yapılan tüm çalışmalarda kameraya yansıyan o kişinin kimliği tespit edilemedi.

        “HER ŞEY YOLUNDA” MESAJI ATMIŞ

        Olay günü Le Mesurier’in Kanada vatandaşı olan arkadaşı Faruk El-Habib’in ofise gelerek Le Mesurier’i ziyaret ettiği ve görüşme 2 saat sürdüğü de belirlendi.

        Görüşmeden 5 saat sonra ise Le Mesurier cep telefonuyla El Habib’e “Her şey yoluna girdi!” diye mesaj attığını belirleyen polis, El Habib’e bu mesajı sordu. El Habip polise “özel hayata giriyor” diyerek daha fazla bir bilgi vermedi.

        James Gustaf Edward Le Mesurier'in düşme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bir kişi yoldan geçtikten sonra, Mesurier düşüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ