Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadın doktora saldırıda iddianame düzenlendi!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Yenimahalle Semt Polikliniği'nde görevli Doktor Ebru Ergin Bakar’ın Feray Y. tarafından darbedilmesiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

        İHA'nın haberine göre korkunç olayda şüpheli Feray Y.’nin ifadesinin alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

        SAVCININ TESPİTİ DE İDDİANAMEDE

        Soruşturmanın tamamlanmasının ardından ise iddianame düzenlendi. İddianamede Feray Y.’nin ‘kamu görevlisini kasten yaralama’ suçunu işlediği ve istenen cezanın üst sınırda verilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca cezanın, ‘Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’ kapsamında yarı oranda artırılması da istendi.

        REKLAM
         "Beni boğmaya çalıştı!" Kadın doktor dehşeti anlattı!
        "Beni boğmaya çalıştı!" Kadın doktor dehşeti anlattı! Haberi Görüntüle

        'CEZA ERTELENEMEYECEK'

        İddianamede Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz’ın sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin tespitleri de yer aldı. Sağlık hizmetinin temel bir insani hak olduğunu söyleten Poyraz, sağlık çalışanlarının bu hizmeti sunarken onur, şeref ve saygınlıklarının korunması gerektiğini vurguladı.

        Saldırıya uğrayan Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin Bakar
        Saldırıya uğrayan Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin Bakar

        Ayrıca sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara verilecek cezada yarı oranda artırım yapılacağını ifade eden Poyraz, bununla birlikte hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmayacağını vurguladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ