Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika koronavirüs! Koronavirüs dünyayı vuruyor! Avrupa perişan!

        Çin'in Hubey Eyaleti'ne bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran koronavirüs (Kovid-19), etkisini artırıyor.

        Dünya Sağlık Örgütü'nün, "Salgının merkezi artık Avrupa'dır" açıklamasının ardından Avrupa ve ABD'de virüsün acı bilançosu katlanarak yükseliyor. İşte koronavirüs salgınında son durum...

        İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 1809'A ULAŞTI

        AA'da yer alan habere göre İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 24 bin 747'ye çıktı.

        FRANSA'DA VAKA SAYISI KATLANDI

        Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 91'e yükselmesi üzerine, kafe, restoran, bar, sinema ve gece kulüpleri ile market, banka ve eczaneler dışındaki tüm ticari mağazaların bu geceden itibaren kapatılmasına karar verildi. Vaka sayısının da son 72 saatte ikiye katlanarak 4 bin 500'e çıktığı açıklandı.

        İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI 21'E ULAŞTI

        İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulan 10 hasta daha hayatını kaybetti. Bu gelişmeyle ülkede Kovid-19’a bağlı ölümler yaklaşık iki kat artarak 21’e ulaştı.

        İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’nin açıkladığı verilere göre, hayatını kaybeden tüm hastalar 60 yaşın üzerinde ve başka sağlık sorunları da bulunan kişiler arasından çıktı.

        ABD'DE ÖLÜ SAYISI 58'E ÇIKTI

        ABD’de koronavirüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesi'nin açıkladığı güncel rakamlara göre ABD genelindeki koronavirüs vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor. Cumartesi sabah saatlerinde 49 olarak bildirilen ölü sayısı dün akşam saatlerinde 58 olarak güncellendi. ABD'de vaka sayısı ise 2 bin 700'ü geçti.

        İSPANYA YARI KARANTİNAYA ALINDI

        İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı dün akşamdan itibaren yürürlüğe giren olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma sınırlamalar getirildi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "İspanyollar, işe, eczaneye, hastaneye, markete gitmek ya da bankadan para çekmek için sokağa çıkabilir ama örneğin restorana, plaja, pikniğe ya da bir arkadaşına ev ziyaretine gidemez" dedi. Ülke genelinde son 24 saatte ölü sayısı 71 artarak 191'e, vaka sayısı ise bin 700 artışla 5 bin 945'e çıktı.

        İRAN'DA CAN KAYBI 724'E ÇIKTI

        İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte virüs nedeniyle ülke genelinde 113 kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bu kapsamdan toplam can kaybının 724'e çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının da 1209 kişi artarak 13 bin 938'e ulaştığını ifade etti.

        YUNANİSTAN'DA ÖLÜ SAYISI 3 OLDU

        İtalya'nın komşularından Slovenya'da vaka sayısı son 24 saatte 40 artarak 181'e yükseldi. Koronavirüs bulaşan kişi sayısı Yunanistan'da 228'e, Slovakya'da 44'e, Arnavutluk'ta 38'e, Bosna Hersek'te 21'e, Kosova'da ise 3'e ulaştı. Yunanistan'da ölenlerin sayısı ise 3'e yükseldi.

        RUSYA'DA VAKA SAYISI 63'E YÜKSELDİ

        Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, gün içinde Moskova bölgesinde 3, Tümen bölgesinde de 1 kişide daha virüs tespit edildiği, böylece toplam vaka sayısının 63'e çıktığı bildirildi.

        Açıklamada, test sonuçları pozitif çıkan söz konusu 4 kişinin son 2 haftada İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre'ye seyahat ettikleri belirtildi.

        İSVİÇRE'DE BİR GÜNDE 841 KORONAVİRÜS VAKASI

        Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerin sıklaştırıldığı İsviçre'de vaka sayısının bir günde 841 arttığı bildirildi.

        İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı, 2 bin 200'e yükseldi, ölü sayısı da 14'e çıktı.

        Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise "acil durum" ilan edildi.

        İsviçre'nin resmi haber sitesi Swissinfo'daki bilgiye göre, İsviçre ordusu virüs pandemisine karşı mücadelede desteğini artırmaya hazırlanıyor.

        İsviçre ordusunun, ilk kez 4 hastane taburundan (600 asker) birini siviller için konuşlandıracağı, askeri hastanenin 200 hastayı ağırlayabileceği kaydedildi.

        BAZI GURBETÇİLERİN İSVİÇRE ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE BİLET ALDIĞI BELİRTİLDİ

        Öte yandan edinilen bilgiye göre, bazı iptallere rağmen Türk Hava Yolları (THY), Zürih, Cenevre ve Basel'den Türkiye uçuşlarına devam ediyor.

        Türkiye'nin uçuş yasağı getirdiği Almanya ve Fransa'dan bazı gurbetçilerin İsviçre üzerinden Türkiye'ye bilet aldığı bilgisi de paylaşıldı.

        Almanya basınındaki haberlere göre, hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülke İsviçre, Fransa ve Avusturya ile sınırlarını yarından itibaren kapatacak.

        İsviçre hükümeti de sınır noktalarında yarından geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalara geçeceğini duyurmuştu.

        VAKA SAYISI KKTC'DE 6, RUM KESİMİNDE 26 OLDU

        KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, KKTC´de son yapılan 4 tetkikten birinin daha pozitif çıktığını söyledi. Bakan Pilli, ülkedeki yeni koronavirüs vakasının İngiltere´den gelen bir KKTC vatandaşı olduğunu belirtti. Böylelikle KKTC'de toplam vaka sayısı 6'ya ulaştı.

        Kıbrıs Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi'nde 5 kişiye yapılan koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Böylece, Kıbrıs Rum kesiminde koronavirüs teşhis edilen kişi sayısı 26'ya yükseldi.

        KAZAKİSTAN 'OLAĞANÜSTÜ' HAL İLAN ETTİ

        Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, koronavirüs salgını sebebiyle ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

        KazakistanSağlık Bakanı Yeljan Birtanov,ülkede koronavirüs tespit edilen vaka sayısının 8'e ulaştığını açıklayarak, 1400'ün üzerinde vatandaşın hastanelerde, 545'in de ev karantinalarında olduğunu bildirmişti.

        MACARİSTAN'DA KORONAVİRÜS KAYNAKLI İLK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

        Macaristan yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, ülkede koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Macaristan hükümeti, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde olağanüstü hal ilan etmiş ve Avrupa'dan sadece İtalyan vatandaşlarının ülkeye girişi yasaklamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ