Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika! Koronavirüse yakalanan Trump hastaneye kaldırıldı - Haberler

        Beyaz Saray, Kovid-19'a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüleceğini ve burada birkaç gün kalacağını bildirdi.

        Açıklama sonrası Başkan Trump, Beyaz Saray'ın bahçesine inen helikoptere yürüyerek bindi ve Walter Reed Hastanesi'ne götürüldü.

        Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın moralinin yerinde olduğunu, hafif semptomlar gösterdiğini ve gün boyu çalıştığını aktardı.

        "Önlem amacıyla ve doktoru ile tıp uzmanlarının tavsiyesiyle, Trump önümüzdeki birkaç gün Walter Reed Hastanesi'ndeki başkanlık ofisinden çalışacak." ifadesini kullanan McEnany, Trump'ın kendisine ve eşi Melania Trump'a gelen destek mesajları için minnettar olduğunu vurguladı.

        TRUMP'TAN AÇIKLAMA

        Başkan Trump kendisini hastaneye götürecek helikoptere binmeden önce Twitter hesabından bir video paylaşarak sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Trump, "Herkese büyük destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Walter Reed Hastanesi'ne gidiyorum. İyi olduğumu düşünüyorum ama işlerin yolunda olduğundan emin olmak istiyoruz. First Lady'nin durumu çok iyi. Herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        "YETKİLERİNİ DEVRETMEDİ, GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR"

        Trump'ın hastaneye kaldırılmasıyla, başkanın görevini Başkan Yardımcısı Mike Pence'e devredip devretmeyeceği de merak konusu oldu.

        Beyaz Saray İletişim Direktörü Alyssa Farah, yaptığı açıklamada, "Trump'ın yetkilerini devretmesini beklemiyoruz. Şu anda başkan görevi başında." ifadesini kullandı.

        "TRUMP HASTANEYE VARDI"

        ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'dan üzerinde takım elbisesi ve yüzünde maske ile yürüyerek çıkıp, kendisini bekleyen başkanlık helikopterine bindi.

        Gazetecilere açıklamada bulunmayan Trump, baş parmağını kaldırıp "her şey yolunda, sorun yok, çok iyi" anlamlarında kullanılan işareti yaparak görüntü verdi.

        Trump, ardından, gelecek birkaç gününü geçireceği Maryland eyaletindeki Walter Reed Askeri Hastanesine vardı.

        REKLAM

        TRUMP VE EŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

        ABD Başkanı Trump, gece saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        Kısa süre önce danışmanlarından Hope Hicks'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Trump, kendisi ile eşinin karantina sürecine başlayacağını açıklamıştı.

        Trump'ın yakın danışmanlarından Hicks, son dönemde ABD Başkanı'nın birçok seçim gezisinde yanında yer alan isimlerden biriydi.

        Trump'ın doktoru Sean Conley, cuma günü yaptığı açıklamada, "Trump bugün öğleden sonra itibarıyla yorgun ancak keyfi yerinde." ifadesini kullanmıştı.

         5 soruda Trump'ın Kovid-19'a yakalanmasının seçimlere etkisi
        5 soruda Trump'ın Kovid-19'a yakalanmasının seçimlere etkisi Haberi Görüntüle
        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ