Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haber: Mardin'de 4 kişinin öldürüldüğü saldırıda detaylar ortaya çıktı!

        Mardin'in Artuklu ilçesinde hareket halindeki Irak plakalı cipe kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 5'e çıktı.

        DHA'nın haberine göre araçtakilerin randevu aldıkları Diyarbakır´daki hastaneye gitmek için Irak´ın Duhok kentinden yola çıktıkları belirtilirken, saldırganların Habur Sınır Kapısı´ndan itibaren takipte oldukları üzerinde duruluyor.

        ARAÇTA 5 KİŞİ BULUNUYORDU

        Olay, saat 01.00 sıralarında uluslararası İpekyolu´nun Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Irak´ın Duhok kentinden Diyarbakır´da muayene için randevu aldıkları hastaneye giden akraba 5 kişinin içinde bulunduğu Irak plakalı cipe, hareket halindeyken başka bir araçtan silahlarla ateş açıldı. Kurşunların isabet ettiği cip, bir süre kontrolsüz olarak ilerledikten sonra kara yolu üzerinde durdu.

        CİPİN YANINA GELİP, İKİNCİ KEZ ATEŞ ETMİŞLER

        Araçlarından inen saldırganlar, cipin yanına gelerek, içindekileri kurşun yağmuruna tutup, kaçtı. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, araçtaki Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63) ve Abdullah Saleh Mustafa´nın (69) hayatını kaybettiği belirlendi. Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) ise hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Chiman Shaheen Khalid de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Durumu ağır olan Ahmed Jalaladeen İbrahim, yapılan müdahalesinin ardından Elazığ´a sevk edildi. Ölen 4 kişinin cenazeleri ise otopsi için morga götürüldü.

        BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

        AA'da yer alan habere göre Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı Ahmed Jalaladeen İbrahim de, buradaki ilk müdahalenin ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

        İbrahim, buradaki müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

        SINIR KAPISINDAN İTİBAREN TAKİP

        Waheda Haedar Jasim ile oğlu Ahmed Jalaladeen İbrahim´in Diyarbakır´da hastaneden randevu aldıkları, saldırganların Habur Sınır Kapısı´ndan itibaren ciptekileri takip ederek, saldırıyı gerçekleştirdikleri üzerinde duruluyor.

        Polis, saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

        GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

        Mardin'in Artuklu ilçesinde, seyir halindeki Irak plakalı cipe düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K.'nın ifadeleri doğrultusunda M.Y. ve Z.K. da gözaltına alındı. Şüphelilerin Oğuz Jandarma Karakolu´ndaki ifade işlemleri devam ediyor.

        Öte yandan kaldırıldığı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi´nde hayatını kaybeden Ahmed Jalaladeen İbrahim'in (45) cenazesinin Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşmasının ardından morgda bekletilen Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69) ve Chiman Shaheen Khalid´in (75) cenazeleri de yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, defnedilmek üzere memleketleri Irak'ın Duhok kentine gönderilmek üzere yola çıktı.

        "HİÇ KİMSEYLE ARAMIZDA HUSUMET YOKTU"

        Yaşamını yitirenlerin Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki otopsisi sürüyor. Hayatını kaybedenlerin hastane önüne gelen yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

        Saldırıda annesini, babasını ve kız kardeşini kaybeden Muyesser Abdullah Salih, Kürtçe AA muhabirine, ailesinin Samsun'a giderken bu saldırıya uğradığını belirtti.

        Yaşadığı üzüntüyü dile getiren Salih, şunları söyledi:"Bu olayda babam, annem ve kız kardeşim vefat etti. Kardeşimin evi Samsun'da. Onu ziyarete gidiyorlardı. Her yıl 3-4 defa ziyarete giderler, 10-15 gün kalıp dönerlerdi. Bu sefer de Irak'tan Samsun'a giderken bu olay yaşandı. Hiç kimseyle aramızda husumet yoktu."

        Salih, araçta bulunan ve göz ameliyatı için Diyarbakır'a gitmek isteyen anne ve oğlunun da yakınları olduğunu ifade etti.

        5 KİŞİNİN GÖRÜNTÜSÜ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

        Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin bir dinlenme tesisinde verdikleri moladaki görüntüleri, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

        Tesisin güvenlik kamerasına yansıyan kayıtlarda, dinlenme tesisi önünde park edilen araçtan 5 kişinin indiği ve tesise girdiği görülüyor. Kaydın devamında, tesisten çıkan 5 kişinin araca binmesi yer alıyor.

         Mardin'de yabancı plakalı cipe silahlı saldırı: 4 ölü, 1 yaralı
        Mardin'de yabancı plakalı cipe silahlı saldırı: 4 ölü, 1 yaralı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ