Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Mersin'deki yangın 3'üncü gününde: Müdahale devam ediyor! Mersin orman yangını son durum - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mersin'de çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale, 3'üncü gününde de sürüyor.

        DHA'nın haberine göre Toroslar ile Tarsus ilçeleri arasındaki Topaşır mevkisindeki ormanda, 3 Ağustos'ta öğle saatlerinde yangın çıktı.

        SARP VE KAYALIK BÖLGEDEKİ AĞAÇLAR YANIYOR

        İhbarla bölgeye 5 helikopter, 23 arazöz ve çok sayıda personel sevk edildi. Sarp ve kayalık olduğu belirtilen bölgede ekipler, alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf etti.

        Çalışmalar sırasında bir itfaiye eri de kayalıklardan düşerek hafif yaralandı. Dün havanın kararmasıyla birlikte helikopterler çalışmalarına ara verirken, karadan müdahale ise sürdü.

        REKLAM

        BUZAĞIYI KURTARDILAR

        Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler, yeniden havalandı. Havadan ve karadan müdahale sürerken, yangın bölgesinde kalan bir buzağı kurtarıldı. Bir personel, buzağıyı kucağına alarak güvenli bölgeye taşıdı.

        Bu arada bölgede 24 Temmuz'da da yangın çıkmış, ekiplerin uzun uğraşlarıyla alevler kontrol altına alınmıştı.

        EKİPLER YANGIN BÖLGESİNİ ÇEVRELEDİ

        Öte yandan yangına müdahale ekipler, dumanların yükseldiği bölgenin etrafını çevreledi, alevlerin ilerlemesi tamamen durduruldu.

        KISMEN KONTROL ALTINDA

        Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 12 arazöz ve çok sayıda personelin görev aldığı çalışmalarda, sarp arazi yapısı nedeniyle alevlere müdahalede güçlük yaşanan bölgeye hortum çekildi.

        Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahaleye, bugün de zorlu arazi koşullarının oluşturduğu risk nedeniyle devam edilemedi.

        Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin de destek verdiği ekipler, uzun uğraşlar sonucu yangını kısmen kontrol altına aldı.

        Sarp arazinin bazı bölgelerinde soğutma çalışmaları sürüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ