Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA İNSANLIK DERSİ: Öğrenciler üşümesin diye öyle bir şey yaptı ki!

        Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Sada köyünde yaşayan Halil Demir'in çocukları Cemile ve Yasin Demir'in yanı sıra aynı mahalleden Neslihan ve Seçil Bostancı, hafta içi her gün servis aracıyla ilçe merkezindeki okullara gidiyor. Kış mevsiminde, soğuk havalarda ıslanıp üşümelerini istemeyen Halil Demir, öğrencilerin servis aracını bekledikleri yerde geçen yıl yaklaşık 4 metrekare büyüklüğünde bir kulübe yaptı.

        ERKENDEN GİDİP SOBAYI YAKIYOR

        AA'da yer alan habere göre kulübenin içine soba da kuran Demir, çocukların okula gittiği her sabah erkenden kalkıp onlardan önce giderek sobayı yakıyor. Kulübenin içinin ısınmasını sağlayarak çocukların sıcak bir ortamda beklemesini sağlayan Demir, onlara yiyecek ve süt de ikram ediyor.

        REKLAM

        KULÜBENİN KAPISI HERKESE AÇIK

        Halil Demir, özellikle kış aylarında ulaşımda aksama yaşanabildiğini ve servisin bazen geç gelebildiğini söyledi. Çocukların yağmurda ve soğukta yol kenarında beklemek zorunda kaldıklarını belirten Demir, kulübeyi bu durumun önüne geçmek amacıyla yaptığını anlattı.

        "SÜT, KEK, ÇİKOLATA İKRAM EDİYORUM"

        Sabah erkenden kalkıp kulübeye gittiğini ifade eden Demir, "Kulübenin içi ısınınca gidip çocukları alıp getiriyorum. Ardından diğer çocuklar geliyor. Süt ısıtıp kek ya da çikolata gibi şeyler ikram ediyorum" dedi. Eviyle servis aracının geldiği yolun arasında yaklaşık 600 metre bulunduğunu dile getiren Demir, "Bugün soğuk olduğu için toprak donmuş ama yağmur veya kar yağdığında çamur oluyor. Çocukların ayakları çamur olduğu için evden çizmeyle çıkıyorlar. Buraya geldiklerinde çamurlu çizmelerini çıkartıp botlarını giydiriyorum" ifadesini kullandı.

        "YOLDA KALAN DA BUYURSUN GELSİN"

        Kulübede sürekli odun bulunduğunu vurgulayan Demir, yolda kalan, aracı bozulanların da burayı kullanabilmesi için kulübenin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi. Demir, köylerinde köy odası bulunmadığını, ileride kulübeyi biraz daha büyütüp herkesin bir araya gelebileceği bir yer haline getirmek istediğini kaydetti.

        ÇOCUKLAR DA HALİNDEN MEMNUN

        Lise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Cemile Demir, kışın havanın soğuk, sonbaharda ise yağmurlu olduğunu belirterek, "Yollar çamurlu oluyor, buraya gelene kadar ıslanıyoruz, üşüyoruz. Kulübe sayesinde sıcak bir şekilde servisimize binip okula gidiyoruz" diye konuştu. İlkokul 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Yasin Demir de sıcakta beklemekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

        "BURADA ISINIP OKULA GİDİYORUZ"

        Ortaokul öğrencisi Neslihan Bostancı ise Halil Demir'e teşekkür ederek, "Evimizden buraya kadar yürüyoruz. Daha önce çok üşüyorduk, artık burada ısınıyoruz" dedi. Servis aracının sürücüsü Aydın Uzuner de güzel bir uygulama gerçekleştirildiğini ifade etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ