Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Samuray kılıçlı saldırı kameralara yansıdı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye, mimar Başak Cengiz’in kaldırımda yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz isimli katilin samuray kılıcıyla vahşice katledilmesine ağlıyor. Can Göktuğ Boz, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "silahlı tehdit" suçlarından tutuklanırken gelişmeleri takip edenler “Neden” sorusuna soruşturma safhasında elde edilen bilgiler ölçüsünde yanıt bulabiliyor.

        Katilin özel bir üniversitenin mühendislik bölümünde okuduğu, ayrıca Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne de kayıt yaptırdığı biliniyor. Babası bir inşaat firmasında mühendis koordinatör, annesi ise avukat olan katilin Ataşehir'deki evinde yalnız yaşıyor.

         Samuray kılıçlı vahşette acı veda!
        Samuray kılıçlı vahşette acı veda! Haberi Görüntüle

        Poliste verdiği ifadesi ile de kan donduran katil, evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini anlattı. Yine ifadesinde kılıçları çok sevdiğini anlatan katilin evinde bulunan kılıçların hepsini internet ya da mağazalardan aldığını ve hepsinin kendisine ait olduğunu söylediği belirtildi.

        Böylesine vahşi bir cinayeti işleyen ve yaptığını da soğukkanlılıkla anlatan katilin sosyoloji okuması da adeta sosyoloji için bir inceleme konusu olabileceği yorumu yapılıyor. Katil için daha fazla detay arandığında kısa süre uyuşturucu kullandığı ve psikolojik destek aldığı bilgisine ulaşılıyor. Ancak yayın yasağı kararı da bulunan samuraylı cinayeti işleyen katilin net bir fotoğrafı bulunmuyor. Sosyal medyayı da aktif kullanmadığı anlaşılan katilin karanlık yüzünün yargı sürecinde aydınlanması beklenirken Anadolu Ajansı, cinayet anının görüntülerini yayınladı.

        Görüntülerde, şüpheli Can Göktuğ Boz'un kaldırımda yürüyen Başak Cengiz'e arkadan yaklaşarak, kılıçla saldırması yer alıyor. Kayıtlarda, kılıç darbeleriyle yere düşen Cengiz'in kendisini korumaya çalıştığı, Can Göktuğ Boz'un da saldırısını sürdürdüğü görülüyor. Saldırgan bir süre sonra suç aletiyle yolun karşısına geçerek hızla olay yerinden uzaklaşırken yoldan geçen vatandaşların da Başak Cengiz'in yanına koştuğu anlar kameralarca kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ