Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika sokağa çıkma yasağı: Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar, kaç TL? İşte sokağa çıkma yasağı cezası

        Korona virüsü tedbirleri kapsamında hafta sonları geçerli olacak şekilde belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Peki, sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? Hafta sonu sokağa çıkma yasağını ihlal etmenin cezası kaç TL? İşte detaylar...

        SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

        Kolluk kuvvetleri önce sokakta bulunan vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyaracak ve ihtiyaç olursa yardım da edecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, güvenlik güçlerinin ikazına rağmen sokakta bulunmaya devam edenlere 3186 TL para cezası kesilecek.

        Para cezasına rağmen evine dönmeyenlere;

        REKLAM

        Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

        HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

        Sokağa çıkma yasağı ilk uygulaması 21 Kasım akşam saat 20.00'de başladı ve saat 10.00'da sona erdi. 22 Kasım saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

        Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar belirtildiği şekilde devam edecek.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ