Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol SON DAKİKA HABERLER! Spor müsabakaları ve tüm ligler süresiz ertelendi! - Voleybol Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde müsabakaların durdurulduğunu, kararın da bugünden itibaren uyulanacağını söyledi.

        Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile Ankara'da yaptığı toplantının ardından, açıklamada bulundu.

        Dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede devletin bütün kurumlarının, yayılımın durumuna göre elinden gelen tüm önlemleri, hem hızlı hem de koordineli bir şekilde çalışarak hayata geçirdiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Koronavirüs pandemisinin bütün dünyada belki de en çok etkilediği alanların başında spor gelmektedir. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar durdurulmuş, uluslararası organizasyonlar ertelenmiş, etkinlikler iptal edilmiştir." diye konuştu.

        REKLAM

        İlgili kurumların tamamıyla gerçekleştirilen toplantılarda, alınacak önlemlerin sürekli güncellendiğini ve hızlı şekilde uygulamalar ortaya koymaya azami özen gösterildiğini aktaran Kasapoğlu, bütün tarafların katılımıyla fikirlerin masaya yatırıldığını, analiz edildiğini ve yönlendirmeler ışığında tedbir kararlarının alındığını ifade etti.

        Sporda geçen hafta birçok tedbirin hayata geçirildiğini söyleyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:

        "Liglerin seyircisiz oynatılma kararını ülkemizde sadece bir vaka varken aldık. Avrupa'da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz. Tedbiren uygulanan bu karar, koronavirüs pandemisinin geçtiğimiz haftaki yayılım durumu neticesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla sürekli istişareler içerisinde alınmıştı."

        "GÜNCELLEME SÖZ KONUSU OLDU"

        Bakan Kasapoğlu, koronavirüsün mevcut durumu ve günün koşulları dikkate alınarak, daha önceki tebdirlerde güncellemenin söz konusu olduğunu dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı'nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verildiğini aktaran Kasapoğlu, "Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu." açıklamasını yaptı.

        REKLAM

        Konuyla ilgili Kulüpler Birliği Vakfı ve federasyonların başkanlarıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kasapoğlu, "Liglerin oynanmayacağı bu zamanın, bütün branşlarda bir irtifa kaybı değil, yenilenme, toparlanma için bir fırsat olduğu kanaatindeyiz. Bu süreçte federasyonlar ile kulüpler, sporcu, antrenör ve diğer çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle yerine getirecektir." değerlendirmesini yaptı.

        Federasyonları da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme ve planlamalarını eksiksiz yapmaları hususunda talimatlandırdıklarını belirten Kasapoğlu, "Tedbirler kapsamında, zorunlu nedenler dışında sporcular yurt dışına gönderilmeyecek, yurtdışından gelenlerin ise 14 gün kuralına uygun hareket etmeleri sağlanacak. Türkiye, koronavirüs pandemisiyle mücadelede dünyaya örnek olan birkaç ülkeden biri. Bu nedenle sporcularımız, olabilecekleri en doğru adresteler. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 7 gün 24 saat mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

        Liglerde sürecin nasıl yönetileceğine ilişkin bir soru üzerine Kasapoğlu, "Süreç yönetimi noktasında kimsenin tereddütü olmasın. Özellikle gördüğünüz gibi devletin bütün kurumlarıyla bu süreci en güzel şekilde yönetiyoruz. Bu çerçevenin belirlenmesi ve işletimesi noktasında bir dayanışma anlayışıyla, ortak akılla hareket edeceğiz. Takvimleri, süreçleri birlikte değerlendireceğiz ve sizlerle peyderpey paylaşacağız." yanıtını verdi.

        REKLAM

        Bakan Kasapoğlu, yurtdışına giden sporculara geri döndüklerinde karantina uygulanıp uygulanmayacağına yönelik soruyu ise, "Sağlık Bakanlığı'mızın koyduğu kurallar çerçevesinde karantina tedbiri hiçbir istisna uygulanmaksızın ciddiyetle devam edecek. Başkanlarla özellikle konuştum, gerek sporcularımız, gerek aileleri, gerekse antrenörler ve çalışanlar herkes karantina uygulaması noktasında güzel bir süreçten geçiyor. Bu sürece hiçbir şekilde kesinti vermeyeceğiz." diye cevapladı.

        ÖZDEMİR: SEYİRCİLİ MAÇLARA DÖNMEK İSTİYORUZ

        TFF Başkanı Nihat Özdemir de liglerin ertelenmesi kararı ile ilgili, "Türk futboluna, Türk sporuna yön çizecek önemli kararlar almış durumdayız. Liglerimizi erteliyoruz. Tarih, yapacağımız çalışmalar sonucunda belli olacak. Hedefimiz, en kısa sürede tekrar liglerimizin başlaması, hem de seyircili maçlarla dönmek istiyoruz. Takvimi, Türkiye'nin olumlu gidişini de gözleyerek belirleyip, paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

        HİDAYET TÜRKOĞLU: BU KARARDAN HERKES MEMNUNDUR

        Alınan erteleme kararından bütün spor camiasının mutlu olduğunun altını çizen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Öncelikle bu süreçte bizi burada misafir edip, anlatmak istediklerimizi dinleyip, sonunda bütün camiaların isteği olan erteleme kararını duymak bizleri mutlu etti. Öncelik sağlık dediğimiz günlerde spor camiası adına bu adımın atılması bizi mutlu etti. Bakanımıza teşekkür ederiz. Hepimiz zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte de sporcularımızın kaygılarını iletiyorduk. Bu karar oyuncularımızı, hakemlerimizi, herkesi mutlu etmiştir. Bundan sonra alacağımız tedbirlerde bize düşen görevlerimizi layıkıyla yapmaya devam etmek. Bizim işimiz biraz daha farklı olacaktır. Oyuncularımızdan, kulüplerden isteklerimiz net olacaktır. Kendilerine dikkat etmeleri, bu süreç tedbiri elden bırakmamaları. Karar spor camiasına hayırlı olsun. Herkes bu karardan memnundur" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ: KARAR TÜRK SPORU İÇİN HAYIRLI OLSUN

        Kararın Türk sporu için hayırlı olması temennisinde bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Sağlık her şeyin önünde gelir. Sayın bakanımızın daveti üzerine bir araya geldik. Türk sporcu için en iyi karar üstünde tartışıldı. Görüşlerimize duyarlı davranmasından dolayı bakanımıza teşekkür ediyoruz. Türk sporu için hayırlı olsun. Voleybol olarak zor bir süreçteyiz. Olimpiyatı hak ettiğimiz bir konumdayız. Hazırlıklarımız çok önemli. 3 kulübümüz Avrupa kupalarında son 8'e kaldı. Muhtemelen de son 4'te yer alacaklar. Kulüplerimizle samimi, şeffaf bir şekilde birlikte hareket edeceğiz. Bunu en kısa sürede atlatacağız. Sağlıklı, huzurlu günlerde, taraftarlarla başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

        MEHMET SEPİL: BU TEDBİRİ ALMAK ZORUNDAYDIK

        Yarından itibaren yeni çalışmaların başlayacağına dikkat çeken Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, "Bu toplantıda alınan karar bizim futbol kulüpleri olarak desteklediğimiz bir kararı. Gelinen noktada sporcu sağlığı açısından, o maçta bulunması gereken bütün paydaşlar açısından bu tedbiri almak zorundaydık. Sayın bakanımızın önderliğinde herkesi aynı fikirde olduğunu gördük. Aynı düşünceleri paylaştık. Burada iş bitmiyor. Bakanımızın ve başkanlarımızın söylediği gibi hızlı şekilde kulüplerle birlikte çalışmalar yapmak. Bu süreci nasıl yürüteceğimiz üzerine kararlar alacağız. Ben yarın Süper Lig kulüp başkanlarını toplantıya çağıracağız. Başkanla bilgi alışverişi içindeydik. Değişik noktalar var. Mayıs ayında biten kontratlardan tutun, oyuncuların bizden istediği taleplere kadara. TFF ile tek bir ses haline gelmek zorundayız. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu seyircisiz oynanan maçların süreçte sağlıklı şekilde atlatıldı. Şimdi artık hep berabere yeni bir takvim oluşturmamız gerekiyor. Bunun çalışmasına da yarından itibaren hemen başlayacağız" şeklinde konuştu.

        SERVET YARDIMCI: GELİŞMELERE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

        Kulüplerle birlikte gelişmelere takip ederek yeni takvim için çalışmaların başlayacağını belirten Türkiye Futbol Federasyonu 1'inci Başkan Vekili Servet Yardımcı ise şöyle konuştu: "Bu virüsü yenebilmek için UEFA'nın almış olduğu kararla EURO 2020 ertelendi. UEFA'nın bu kararı almasındaki amaç Avrupa'daki liglerin Haziran ve Temmuz ayındaki takvimi değerlendirmekti. Biz de kulüpler berabere UEFA ile yakından takip ederek yeni takvimlerde, bakanımıza da bilgiler verecek karar alacağız. Alınan kararın ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelişmelere göre hareket edeceğiz."

        Ayrıntılar birazdan...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ