Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Süleyman Soylu: Türkiye'de göç krizi diye bir şey söz konusu değil - SİYASET HABERİ
        .png
        .png

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye'de göç krizi diye bir şey söz konusu değil” dedi. “Bir meselemiz var doğru” diyen Soylu, “Yönettiğimiz bir mesele, küresel karmaşık bir meseleyi yürütüyoruz. Stratejimiz, politikamız var. Değişiklik söz konusu değil” diye konuştu.

        "SURİYELİLERLE İLGİLİ POLİTİKAMIZDA DEĞİŞİKLİK YOK"

        İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem’in de aralarında bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’nin göç politikasını anlatan İçişleri Bakanı Soylu, “Suriyelilerle ilgili politikamızda değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

        “TÜRKİYE DALGANIN VURDUĞU İLK SAHİL GİBİ”

        REKLAM

        Suriyelilerin Türkiye’ye yönelik göçü hakkında konuşan Süleyman Soylu, “Türkiye dalganın vurduğu ilk sahil gibi ama biz kaya gibi olsun istemedik, çarpıp geri dönsün istemedik” dedi.

        Suriyelilerin kayıtlı olduğu illerde bulunmalarına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu, Antalya ve İstanbul'da 2016'dan beri zorunlu ve insani haller dışında yeni kayıt alınmadığını söyledi.

        Soylu, Suriyelilerle ilgili rakamları da paylaştı. Buna göre, İstanbul'da kayıtlı 547 bin Suriyeli var. Türk vatandaşlığı alan Suriyelilerin toplam sayısı ise 92 bin.

        GERİ GÖNDERME TARTIŞMASI

        Soylu, Suriyelilerin ülkesine gönderilmesine yönelik tartışmaları da değerlendirdi. Soylu, “Gitsinler deniliyor, nereye gidecek, Ramazan Bayramı’nda 85 bin kişi gitti, 35-36 bini orada kaldı. Biz insanları ölüme göndermeyeyiz şirket değiliz kara bakmayacağız” diye konuştu.

        Suriyeliler üzerinden algı operasyonu ve kara propaganda yapıldığını söyleyen Soylu, “Bizim için en korkutucu rüya Suriyelilere yönelik sokak eylemleri, linç girişimleri” dedi. Soylu, iç ve dış kaynaklı provokasyonlar konusunda uyardı.

        REKLAM

        FETÖ'CÜLER DE KAÇAK GÖÇMEN HATTINI KULLANDI

        “Türkiye'nin içinde yaşanan olayları dışarıdan kaşımak hevesinde olanlar var” diye uyaran Süleyman Soylu, “Körfez ülkelerinin bir kaçına bakın, istihbaratın değerlendirmeleri ve aldığımız tedbirler var” diye konuştu.

        FETÖ'nün Suriyeliler konusunu tahrik etmeye çalıştığını söyleyen “İstihbarat Daire Başkanı’nı aradım, FETÖ hesaplarının tamamı bu meseleyi tahrikte pozisyon almış durumda” dedi. Soylu 15 Temmuz sonrasında 8 bin FETÖ’cünün de kaçak göçmen hattını kullanarak Yunanistan'a kaçtığını belirtti.

        KAÇAK GÖÇMENLERLE MÜCADELE

        Tartışmaların yanı sıra kaçak göçmenlerle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Süleyman Soylu, “Yılın ilk 7 ayında 177 bin kaçak göçmen yakalandı. Günde yakalanan göçmen sayısı ise 2 bin” dedi. İçişleri Bakanı Soylu, “İzmir'i bırakalım, günde 30-35 bin kişi geçer. Böyle bir şeyi yürütmek kolay değil. Avrupa'yı tehdit ediyorlar dediler, bu tehdit değil tespit" ifadelerini kullandı.

        Kaçak göçle mücadele kapsamında İran sınırına duvar yapıldığını hatırlatan Soylu, sensörlü termal kameraların 2020'de sınırda devreye gireceğini belirtti. İran sınırına ikinci güvenlik şeridinin yapıldığını da açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ