Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Son dakika: TFF'den Can Bartu kararı - Futbol Haberleri

        Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu, 83 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 83 yaşında hayatını kaybeden Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu için başsağlığı mesajı yayımladı ve uğurlama kararı aldı.

        Alınan karara göre Can Bartu'nun kaybı nedeniyle tüm maçlar öncesinde saygı duruşunda bulunulacak ve tüm futbolcular siyah bant takacak.

        TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Can Bartu'nun vefatı sebebiyle, 12-15 Nisan 2019 tarihleri arasında oynanacak olan bütün profesyonel lig müsabakalarında saygı duruşunda bulunulacak."

        TFF'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Can Bartu'yu kaybetmenin derin üzüntüsünün yaşandığı belirtilerek, "Ay-yıldızlı formayı 26 kez giyip 6 da gole imza atan, Fenerbahçe kulübünde uzun yıllar oynayan ve ülkemizi İtalya'da da temsil eden, sporu bıraktıktan sonra yazarlık ve yorumculuk yapan Can Bartu, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türk sporuna çok değerli katkılarda bulunan merhum Can Bartu'ya Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm spor ailesine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

        PROGRAM

        Can Bartu için yarın ilk olarak Ülker Stadı'nda tören düzenlenecek.

        Saat 10.30'da halka açık olarak statta yapılacak törenin ardından Can Bartu'nun cenaze namazı yarın öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak. Namazın ardından Can Bartu'nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        Can Bartu için yarın akşam saat 19.00'da Ülker Stadı'ndaki 1907 Tribünü'nde dua okunacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ