Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna Rusya haberi | Ukrayna Başkanı Zelenskiy'den Rusya'ya suçlama: Saldırılara zemin hazırladı! - Rusya Ukrayna gerilimi SON DURUM
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya'nın kararıyla Ukrayna karşıtı saldırılara yasal bir zemin hazırladı" dedi.

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Rusya'nın ayrılıkçıların sözde cumhuriyetlerini tanıma kararına ilişkin halka seslenişin ardından ikince kez kameraların karşısına geçti.

         Rusya'dan yaptırımlara ilişkin ilk açıklama
        Rusya'dan yaptırımlara ilişkin ilk açıklama Haberi Görüntüle

        "UKRAYNA'YA KARŞI BİR SAVAŞ OLMAYACAĞINA İNANIYORUZ"

        Rusya'ya karşı yaptırım uygulanması gerektiğini belirten Zelenskiy, "Kuzey Akım 2 projesi tamamen bitirilmeli" dedi.

        Ayrılıkçı sözde cumhuriyetleri tanıması nedeniyle Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmeyi değerlendirdiklerini açıklayan Zelenskiy, "Ukrayna'ya karşı bir savaş olmayacağına inanıyoruz" dedi.

        Diğer yandan Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Kiev'in diplomatik ilişkileri kesmesinin her şeyi daha da zorlaştıracağı ifade edildi.

        REKLAM
         Zelenskiy: Sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya ait
        Zelenskiy: Sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya ait Haberi Görüntüle

        "BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANABİLİR"

        Zelenskiy açıklamalarına şöyle devam etti;

        "Saldırılar söz konusu, gerilimin artması durumunda saldırılar yaşanıyor. Büyük bir trajedi yaşanabilir. NATO'da kimler var kimler yok buna baktığımızda ordunuzu güçlendirmeniz gerekiyor aksi takdirde askerler hayatlarını kaybedebilir.

        Biz AB ve NATO ülkelerine güvenmek istiyoruz. Evet biz NATO ülkesi değiliz ancak biz Rusya tarafından işgal edilirsek bu, herkes için tehdit olacaktır. Kimse savaş istemiyor ama bizim her türlü saldırıya hazırlıklı olmamız gerekiyor."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ