Son dakika...Abdülhamit Gül: Ulaştığımız belgeler ezberlerini bozacak
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı televizyon programında FETÖ elebaşının iadesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gül, "15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra darbeyle ilgili Türk yargısı yoğun bir çalışma içine girdi. Ve son gelişmelerde bizim bu darbe girişimine tiyatro diyenleri üzecek ve bu işin gerçeğini öğrenmek isteyenler için de çok önemli gelişmelere, Türk yargısı polisimiz bilgilere ulaştılar. Bu hususla ilgili de hem iade dosyasına, hem bu süreçte yargılama, mahkemelerde tiyatro oynayanların da 'bilmedim görmedim' diyenlerin de tüm ezberini bozacak ve bunların ne olduğunu herkesin göreceği yeni delillere ulaşıldı, ulaşılıyor" dedi
ABONE OLAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, terör örgütü FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili yeni belge açıklamalarına ilişkin, "Darbe girişimine 'tiyatro' diyenleri üzecek, bu işin aslını öğrenmek isteyenler için de çok önemli bilgilere ulaşıldı." dedi.
Gaziantep'teki seçim çalışmaları kapsamında A Haber canlı yayınında Ata Gündüz Kurşun'un sorularını yanıtlayan Gül, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk yargısının emniyet ve istihbarat birimleriyle çok yoğun çalışmaya girdiğini söyledi.
"Son gelişmelerde darbe girişimine 'tiyatro' diyenleri üzecek, bu işin aslını öğrenmek isteyenler için de çok önemli bilgilere ulaşıldı." diyen Gül, şunları kaydetti:
"Bunlar hem iade dosyasına hem de bu süreçte yargı dosyasına girecek. Tiyatro diyenlerin, 'bilmedim görmedim' diyenlerin ezberini bozacak herkesin göreceği yargılamalarda kullanılacak bilgilere ulaşılıyor. Yargılamada bir delil değil birçok delil var. Bunların hepsi de darbenin bizzat FETÖ tarafından yapıldığını ve yaşananların darbe olduğunu açıkça gösteriyor. CHP halen iki yıl geçmiş bu olaya (15 Temmuz) tiyatro olarak bakmaya devam etsin ama Türk yargısı tüm bu delillere ulaşmaya devam ediyor. Bunlar da geldikçe dosyalara ilave edilecek."