Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika...Mor Beyin tuzağından tahliye edilen Saadet Partisi yöneticisi Mustafa Yaman beraat etti

        FETÖ'nün Mor Beyin tuzağı mağduru olduğunun ortaya çıkmasının ardından 175 gün sonra tahliye edilen Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu üyesi avukat Mustafa Yaman'ın beraatine karar verildi.

        İstanbul 35. Ağır Mahkemesi'nde görülen duruşmada Yaman ile avukatları, beraat kararı verilmesini talep etti. Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın aktardığına göre, Yaman, "FETÖ'ye Türkiye'deki en uzak insanlardan biriyim. Adımın anılması bile benim için mağduriyet oluşturuyor. Beraatime karar verilsin" dedi.Duruşma savcısı, güncellen ByLock listesinde Mustafa Yaman'ın isminin bulunmadığını, başka bir iddia ve delil bulunmadığını belirterek beraat kararı verilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, Yaman'ın, CMK'nın 223/b maddesince, ‘suçun işlenmemiş olması' gerekçesiyle beraatine karar verdi.

        "ÜMİTLERİ ARTIRAN BİR KARAR"

        Kararın ardından açıklama yapan Yaman, Türkiye'de hukukun ve adaletin tesis edileceği günler için ümitleri artıran bir karar verildiğini belirterek "Ama daha yolun çok başındayız. 10 binlerce insan bu işten mağdur oldu. Yargı misyonunu üstlenmiş kişilerin daha dikkatli olması gerekir" diye konuştu.

        175 GÜN TUTUKLU KALDI

        ByLock kullandığı iddiasıyla 175 gün Metris Cezaevi'nde tutuklu kalan Mustafa Yaman FETÖ'nün Mor Beyin tuzağı mağduru olduğunun ortaya çıkması ve güncellenen ByLock listesinin ardından 28 Aralık'ta tahliye edilmişti.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada 11 bin 480 GSM kullanıcısının FETÖ'nün Mor Beyin tuzağı ile Bylock'a iradeleri dışında yönlendirildikleri belirtilmişti. Söz konusu kullanıcıların isimlerini içeren liste, ilgili mahkemelere gönderilmiş ve haklarında yeniden değerlendirme süreci başlamıştı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ