Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Kunter'e büyük ödül! - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Cholet Belediyesi, 56 bin kişilik kasabaya basketbolda Fransa tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandıran Türk coach Erman Kunter’in adının bir caddeye verilmesi ve altın anahtarla ödüllendirilmesi için karar aldı...

        Fransa Basketbol Ligi’nde mütevazı bir bütçeye sahip Cholet ile şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza atan Türk coach Erman Kunter, 56 bin nüfuslu Cholet kasabasının da kahramanı oldu.

        Paris’te elde ettikleri şampiyonluğun ardından otobüsle Cholet’e dönen Kunter ve ekibi, kasabaya girişte adeta krallar gibi karşılandı. Meydanda toplanan kalabalık bir taraftar topluluğu oyuncuları bağrına basarken, takımın kurulmasında ve bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan Erman Kunter’e de yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

        KAMPANYA DÜZENLENDİ

        Cholet Belediye Meclisi, kulübe basketbol tarihindeki ilk şampiyonluğu kazandıran Erman Kunter’in adını bir caddeye verme kararı aldı. Meclis, Kunter’e kasabanın sembolik altın anahtarını vermeyi de kararlaştırırken, Cholet sakinleri de Erman Kunter’in bırakılmaması için kampanya başlattı. Bunun yanı sıra Cholet Kulübü yönetimi de Euroleague’de Kunter ile yola devam etmek için adeta seferberlik ilan ederken, bütçenin artırılması için arayışlara şimdiden start verdi. Kunter, gördüğü büyük sevginin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, “Böylesine başarıya hasret insanları memnun etmek güzel. Ama benim için en az bu kadar önemli olan, bir Türk coach olarak başta Fransa’da yaşayan Türkler olmak üzere tüm Türkler’in gurur duyabileceği bir sonuca imza atmış olmaktır” dedi.

        L’EQUIPE’TEN CHOLET’YE KÖTÜ HABER

        Cholet’te halk kahramanı haline gelen Kunter hakkındaki Fransızlar’ı en çok üzen haber ise ülkenin en büyük spor gazetesi L’Equipe’ten geldi. Gazete, Türk antrenörün ülkesine döneceğini iddia ederek, “Ergin Ataman ile yollarını ayıran Efes Pilsen, daha önce görüştüğü antrenör Erman Kunter’in Fransa’da takımı Cholet’yi şampiyonluğa ulaştırmasının ardından, bu konudaki transfer görüşmelerini hızlandırdı” diye yazdı.

        ‘NE EVET, NE DE HAYIR DEDİM’

        Şampiyon Cholet’nin coachu Erman Kunter, Efes Pilsen ile temasının devam ettiğini ancak henüz ne “Evet” ne de “Hayır” diyebileceği bir görüşmede bulunmadığını ifade etti.

        Kunter, “Her iki taraf adına menajerlerin görüşme halinde olduğunu söyleyebilirim. Ancak benim içinde olduğum bir trafik mevcut değil. Eğer sunulan teklif menajerimin aklına yatmazsa bana iletme ihtiyacı da hissetmeyebilir. Kabul ya da reddetme kelimesini kullanmak için henüz erken.

        Ortada bir sürü faktör var. Öncelikle burada kalmam için yoğun bir baskı var. Efes Pilsen’in hedefleri, kadro yapısı, sözleşmesi süren ya da biten oyuncuları var. Bunların hepsini bir bütün olarak değerlendirmek öyle 1-2 günde olabilecek bir iş değil. Bu yüzden hep birlikte bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ