Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Oklahoma City Thunder Los Angeles Clippers - Basketbol Haberleri

        NBA'e 2 maçla devam edildi. Batı Konferansı yarı finali ikinci maçında Oklahoma City Thunder, Hidayet Türkoğlu'nun sakatlığı nedeniyle forma giymediği Los Angeles Clippers'ı konuk etti. Thunder, all-star oyuncuları Kevin Durant ve Russell Westbrook'un 63 sayı, 22 ribaunt ve 19 asist ürettiği karşılaşmayı, 112-101 kazanarak seriyi eşitledi (1-1).

        Westbrook, 31 sayı, 10 ribaunt ve 10 asistle son 5 maçında 3. kez "triple double"a imza attı. 32 sayı, 12 ribaunt ve 9 asistle oynayan Durant ise "triple double"ı bir asistle kaçırdı.

        İlk maçtaki şut yüzdesinin uzağında kalan ve ribauntlarda etkisiz olan (Thunder-52, Clippers-36) Clippers'ta Chris Paul'ün 17 sayı, 11 asist, 5 riabunt, 3 top çalma, Blake Griffin'in 15 sayı, 6 ribaunt ve J.J. Redick'in 18 sayılık performansı mağlubiyeti önleyemedi.

        Serinin sonraki 2 maçı Los Angeles'ta oynanacak.

        DOĞU LİDERİNİ HIBBERT SIRTLADI

        Doğu Konferansı'ndaki yarı final ikinci maçında ise Doğu lideri Indiana Pacers, normal sezonu 5. sırada bitiren Washinton Wizards'ı ağırladı. Pacers, ilk maçta faul problemi yüzünden yalnızca 18 dakika süre alan ve karşılaşmayı sayısız bitiren all-star pivotu Roy Hibbert'ın 28 sayı ve 9 ribauntluk etkili oyunu sayesinde sahadan 86-82 galip ayrıldı ve Washington'a taşınan seriyi 1-1'e getirdi.

        Pacers'ta Lance Stephenson 12 sayı, 7 ribaunt, 5 asist, George Hill, 14 sayı ve all-star oyuncu Paul George, 11 sayı, 6 ribauntla galibiyette önemli rol oynadı.

        Play-off'lardaki 5. deplasman maçında ilk yenilgisini alan Wizards'ta 21 sayı, 11 ribauntla "double double" yapan Marcin Gortat ve 17 sayı, 7 asist, 5 ribauntla oynayan Bradley Beal'ın gayreti galibiyete yetmedi. Wizards'ın all-star oyun kurucusu John Wall ise 13'te 2 isabetle 6 sayı ve 8 asist üretebildi.

        NBA play-off'larına 2 maçla devam edilecek.

        Konferans yarı final serilerindeki son durum şöyle:

        BATI

        San Antonio Spurs (1) - Portland Trail Blazers (5): 1-0

        Oklahoma City Thunder (2) - Los Angeles Clippers (3): 1-1

        DOĞU

        Indiana Pacers (1) - Washington Wizards (5): 1-1

        Miami Heat (2) - Brooklyn Nets (6): 1-0

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ